Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Plecionka w A4 B6 1.9TDI AVF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy prawidłowe jest to, że mogę w swojej plecionce wydechu swobodnie obracać tą metalową siateczką wokół osi wydechu? Tłumik drgań mam jak na zdjęciu ze zwojem drutu, ktory jak rozumiem ma za zadanie dodatkowo amortyzować wibracje. Auto jak z podpisu z motorem avf.

Opublikowano

to zalezy, jesli jest szczelna to nie powinno nic sie stac, ale jesli sie orbaca to znaczy ze ma luz a tym samym moze byc nieszczelna

Opublikowano

Bardziej zależałoby mi na odpowiedzi czy "ten typ tak ma", czy tak być nie powinno i powinienem szykowac nie na jej zmianę. Końcowy tlumik nie drga, nie zauważam też specjalnych wibracji wydechu. Co do szczelności to czasami czuję spaliny w aucie ale tylko po zapaleniu silnika w garażu.

Opublikowano

w garazu to normalne, dawka rozruchowa duza i smrod gwarantowany

co za roznica czy ten typ tak ma, jesli jest szczelna to spelnia swoja rolę

Opublikowano

Różnica jest taka, że z tego co kojarze wystepują dwa rodzaje tych plecionek w b6. Jedna jest z drutem, druga bez. Zalezy mi po prostu na potwierdzeniu czy w wersji z drutem siatka może się obracać.

Opublikowano

ale naprawde co to za roznica? skoro dobrze tlumi drgania i nie przecieka? to ze sie obraca nie ma wplywu ani na jedno ani na drugie

to wymienisz ja tylko dlatego ze sie rusza ale za to dziala poprawnie ?:)

Opublikowano

Właśnie sprawdziłem to u siebie (avf) i mam dokładnie tak jak ty: tłumik drgań ze zwojem i mogę obrócić plecionkę wokół osi. Nie mam żadnych problemów z tym związanych, więc zakładam, ze to normalne i tak ma być:wink:

Opublikowano

Ok. Dzięki. Na taką odpowiedź liczyłem. :thumbup1: