mycha1236 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Witam , od jakiegoś czasu słyszę podczas zamykania / otwierania szyby dziwne dźwięki podobne do strzelania wyraźniej słyszalne podczas zamykania co jest tego przyczyna ? Film:
.Pablo. Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Jak najszybciej wymień ślizg koszt jakieś 15zl w przeciwnym razie cały mechanizm do wymiany a to już duże koszty.
wojtasb-1987 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 U mnie niedawno zaczęło strzelać ale w tym tygodniu będę rozbierał drzwi i patrzył co się dzieje.
mycha1236 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Pablo w którym miejscu znajduje się ten ślizg i gdzie mogę go dostać ? ---------- Post dopisany at 18:18 ---------- Poprzedni post napisany at 13:49 ---------- Coś takiego ? AUDI A4 01-08 PODNOŚNIK SZYBY ZESTAW SLIZG 2SZT (3429027617) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
wojtasb-1987 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 tak to jest to rok temu wymieniałem linki w jednych drzwiach a teraz zaczyna trzeszczeć w drugich jakieś słabe te mechanizmy
mycha1236 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2013 mi u kierowcy dość mocno trzeszczy u pasażera trochę mniej ale zrobię oba na raz
fireman82 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Pablo w którym miejscu znajduje się ten ślizg i gdzie mogę go dostać ? Musisz zdjąć tapicerkę drzwi, poodpinać kable i dostaniesz się wtedy do mechanizmu elektr. otwierania szyb. Są tam dwie prowadnice po których jeżdżą dwa ślizgi, musisz je odpiąć i wymienić. Pamiętaj o porządnym nasmarowaniu szyn, po których poruszają się ślizgi. Najlepiej robić to we dwie osoby i uważaj na szybę z tego co pamiętam też trzeba ją wyjąć.
Kuker Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Miałem ten sam problem - u mnie był to właśnie ślizg. Długo nie mogłem do tego dojść ponieważ na pierwszy rzut oka wydawał się ok. Po wyjęciu z prowadnicy okazało się że pęknięcie jest widoczne tylko po naprężeniu- czyli podczas otwierania/ zamykania. Byłem zmuszony kupić używkę ori na allegro bo w ASO chcieli sprzedać cały komplet z prowadnicą ---------- Post dopisany at 20:01 ---------- Poprzedni post napisany at 19:59 ---------- dałem radę bez wyjmowania szyny- bokiem i z uczuciem wyszedł Pablo w którym miejscu znajduje się ten ślizg i gdzie mogę go dostać ? Musisz zdjąć tapicerkę drzwi, poodpinać kable i dostaniesz się wtedy do mechanizmu elektr. otwierania szyb. Są tam dwie prowadnice po których jeżdżą dwa ślizgi, musisz je odpiąć i wymienić. Pamiętaj o porządnym nasmarowaniu szyn, po których poruszają się ślizgi. Najlepiej robić to we dwie osoby i uważaj na szybę z tego co pamiętam też trzeba ją wyjąć. ---------- Post dopisany at 20:01 ---------- Poprzedni post napisany at 20:01 ---------- dałem radę bez wyjmowania szyny- bokiem i z uczuciem wyszedł Pablo w którym miejscu znajduje się ten ślizg i gdzie mogę go dostać ? Musisz zdjąć tapicerkę drzwi, poodpinać kable i dostaniesz się wtedy do mechanizmu elektr. otwierania szyb. Są tam dwie prowadnice po których jeżdżą dwa ślizgi, musisz je odpiąć i wymienić. Pamiętaj o porządnym nasmarowaniu szyn, po których poruszają się ślizgi. Najlepiej robić to we dwie osoby i uważaj na szybę z tego co pamiętam też trzeba ją wyjąć.
mycha1236 Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Na Alledrogo są zamienniki w rożnych cenach być może występuje to w aso jako część osobna posiada ktoś nr. ? lub może polecić aukcje z dobrym zamiennikiem ?
wojtasb-1987 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 Opublikowano 10 Sierpnia 2013 w aso jest tylko cały mechanizm za kilkaset złotych
Rekomendowane odpowiedzi