Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wyposażenie bagażnika - koło zapasowe, dojazdowe, zestaw naprawczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mam żadnego z tych kodów na wlepie [emoji14]

Opublikowano
  • Autor

Podeślij mi VIN na PW.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

mam 1G8 sedan, przeczytałem cały temat i tak sie zastanawiam czy 8E0 803 899 B – śruba mocująca pokrywę to mam rozumieć, że jest to ta nakrętka z króćcem? jeśli tak to dlaczego w opisie części (sedan) czy to dla 1G2/1G3, 1G5, 1G8 jest podany ten sam nr w/w? natomiast w opisie pod zdjęciem jest, że 1G2/1G3 ma dłuższą “nakrętkę” – w 1G5/1G8 krótsza i własnie ja mam 1G8 nr 8E0 803 899 B i ta nakrętka jest długa. o co kaman?

dodam, że śrubę prowadzącą mam tą krótszą i chce przejść na dojazdówkę.

Edytowane przez tobias

Opublikowano
  • Autor

Czy to co faktycznie masz w bagażniku zgadza się z oznaczeniem z wlepy?

Opublikowano

mam po kodzie 1G8, w bagażniku kompresor + środek butla biała, skrzynka na narzędzia lewa i prawa strona, śrubę prowadzącą krótką i śrubę nakrętkę długą. kompresor + środek uszczelniający leżą luzem na dnie wnęki.

Opublikowano
  • Autor

mam po kodzie 1G8, w bagażniku kompresor + środek butla biała, skrzynka na narzędzia lewa i prawa strona, śrubę prowadzącą krótką i śrubę nakrętkę długą. kompresor + środek uszczelniający leżą luzem na dnie wnęki.

W 1G8 nie ma skrzynek na narzędzia - coś tu było mieszane w bagażniku (zrób i wrzuć foto).

Opublikowano

ale ja mam ładnie przymocowane skrzyneczki z lewej i prawej strony :) zrobię fotkę i wrzucę niebawem,

Opublikowano
  • Autor

ale ja mam ładnie przymocowane skrzyneczki z lewej i prawej strony :) zrobię fotkę i wrzucę niebawem,

To też tłumaczę... w 1G8 nie stosuje się skrzynki na narzędzia (jest opcja dla skrzynki na lewarek ale to osobny temat). Ktoś to dołożył - wrzucisz zdjęcia to się wyjaśni.

Opublikowano

podaje link do foty

https://zapodaj.net/d1ae2929291e4.jpg.html

wydaje mi się, że tą srubę nakręcaną to można skracać, tam jest skala i można chyba regulować

Edytowane przez tobias

Opublikowano
  • Autor

podaje link do foty

https://zapodaj.net/d1ae2929291e4.jpg.html

wydaje mi się, że tą srubę nakręcaną to można skracać, tam jest skala i można chyba regulować

To teraz porównaj sobie to co masz z zabudową 1G8 - u Ciebie nie ma wkładu bagażnika wcale (ktoś to wytargał i pewnie wrzucił tam pełnowymiarowy zapas (stąd dłuższa śruba).

https://www.flickr.com/photos/audi_a4_klub_polska/21545038214

Opublikowano

dziwne trochę, nie chce mi sie wierzyć, że ktoś wrzucił pełne koło i dokupywał skrzynki narzędziowe :/ w takim razie do dojazdówki potrzeba mi podkłądu i tej krótszej śruby nakręcanej?

Edytowane przez tobias

Opublikowano
  • Autor

dziwne trochę, nie chce mi sie wierzyć, że ktoś wrzucił pełne koło i dokupywał skrzynki narzędziowe :/ w takim razie do dojazdówki potrzeba mi podkłądu i tej krótszej śruby nakręcanej?

Teraz dopiero doczytałem że masz sedana... W takim razie ktoś włożył pełnowymiarowy zapas i dał dłuższą śrubę aby trzymało koło.

Dla dojazdówki w takim razie wystarczy krótka śruba. A jak na bogato to jeszcze podpora, pokrywa i wkład styropianowy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

zakupiłem dojazdówkę 17cali, i pasuje ta długa śruba nakręcana, w sumie to dobrze, że jest dłuższa bo akurat podtrzymuje ona na środku podłogę/wykładzinę bagażnika.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

W opisie jest napisane, że leawrek to 8E0011031L
W katalogu na stronce realoem.me znalazłem następującą rozpiskę:
8M-ZS9E4ETibM_tUPBYk7YJCDPXzvWvkkYOyFzNA

Czyli dla Avanta może być 8E0011031D, 8E0011031N ?, 8E0011031P ? i 8E0011031L ?
Orientuje się ktoś jakie są różnice pomiędzy D,N, P, L? 
Jak widać ostatnie daw mają jakieś dopiski AUS i KSA

Czy może w ogóle nie ma znaczenia i większych różnic? :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Dzięki Tobie kolego uzupełniłem swój zestaw. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, temat bardzo pomocny, ale brakuje mi "photo story" ,  wrzućcie proszę zdjęcia jak macie to wszystko uporządkowane we wnęce koła zapasowego. Szczególnie interesuje mnie opcja dojazdówka w sedanie. Dzięki

Opublikowano

Nie ogarniam tych nakrętek mocujących napisane jest:

" Z kolei jeśli chodzi o zestaw mocowań… 1G2/1G3 ma dłuższą “nakrętkę” – w 1G5/1G8 z uwagi na niższą wysokość osprzętu stosuje się krótszy króciec (fotka poniżej). "

A w zestawach jest napisane:

1G2/1G3 (Sedan): 8E0 803 899 B - koło zapasowe

1G2/1G3 (Avant): 8E9 803 899 C  - koło zapasowe

1G5 (Sedan):  8E0 803 899 B  - doajzdówka

1G5 (Avant): 8E9 803 899 A  - dojazdówka

1G8 (Sedan): 8E0 803 899 B  - zestaw naprawczy

1G8 (Avant): 8E9 803 899 A  - zestaw naprawczy

8E0 803 899 B to dłuższa nakrętka czyli stosuje się we wszystkich sedanach z krótszą lub dłuższą śrubą prowadzącą. W Avantach z kolei 8E0 803 899 A/C i to jest ta krótsza?