Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaworek zwrotny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie czy ma ktoś schemat układu smarowania silnika [ASN]3.0 lub wie gdzie jest zaworek zwrotny oleju lub zawór niskiego lub wysokiego ciśnienia. Czy coś takiego jest i jaką funkcje spełnia?

---------- Post dopisany at 20:31 ---------- Poprzedni post napisany at 18:09 ----------

audi2.jpg

Panowie czy da się do tego dokupić te oringi gumowe ?

U mnie jest 4 takie ustrojstwa po 2 na wałek i to morze być przyczyną stukania przy rozruchu bo olej morze ściekać za szybko

Opublikowano

Masz jeden czujnik ciśnienia oleju (kolor niebieski), jest za chłodnicą oleju, u dołu silnika przy filtrze oleju. Drugi to powiązany z tem. oleju i poziomem oleju siedzi w misie ten duży.

Nie kojarzę żadnego zaworu niskiego i wysokiego ciśnienia.

Opublikowano
  • Autor

A to ustrojstwo na zdjęciu? Da się do tego dokupić te gumowe uszczelki ?

Opublikowano

Zestawu naprawczego żadnego pewnie nie, ale jak zajedziesz do jakiegoś dobrego sklepu gdzie maja uszczelki i tylko tym się trudnią to może Ci pomogą, w Białym jest taki sklep PREMA, oni potrafią dobrać praktycznie każdy uszczelniacz i uszczelkę.

Opublikowano
  • Autor

a czy vag pokazał by nieprawidłowe działanie tego urządzenia?

Opublikowano

Raczej mało prawdopodobne podejrzewam że bardziej ogólnie zawęzi Ci jako problem ze smarowaniem.

Opublikowano
  • Autor

morze poda wartość nieprawidłową

Opublikowano

te oringi bez problemu kupisz

Opublikowano
  • Autor

daj jakiś namiar lub czy serwisie da rade to dokupić

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ok dzieki

dziś zostawiłem u machera auto i się okaże co i jak

---------- Post dopisany 28-08-2013 at 14:50 ---------- Poprzedni post napisany 26-08-2013 at 20:30 ----------

No lipa stwierdził ze to normalne jest taki stuk na silnika a ja wiem ze nie bo jak ja kupiłem to takiego czegoś nie było. Smok czysty , ciśnienie jest ok ale czemu tak jest to nie wiem. Gdzieś olej ścieka albo z nastawnika zaczej nie realne bo pierścienie są ok. Czy to morze byc wina tych olejowych regulatorów bo to tak sie chyba nazywa . Czy ktos to wymieniał lub same uszczelniacze i czy pomogło?

---------- Post dopisany 01-09-2013 at 12:02 ---------- Poprzedni post napisany 28-08-2013 at 14:50 ----------

panowie nie mam konta na you tube ale znalazłem filmik który pasuje do mojego objawu

---------- Post dopisany at 12:05 ---------- Poprzedni post napisany at 12:02 ----------

ciśnienie oleju na zimnym jak i na ciepłym jest wręcz idealne. tak ma też jak postoi po zgaszeniu jakieś 30 min

---------- Post dopisany 14-09-2013 at 14:03 ---------- Poprzedni post napisany 01-09-2013 at 12:05 ----------

Panowie a jak bym wyciągnoł z tego wtyczkę to co się stanie. Jak sprawdzić który jest zły?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wygląda na to że mam ten sam problem co ty, i w żaden sposób nie mogę ustalić co jest przyczyną takiego zachowania silnika....

Opublikowano
  • Autor

a co robiłeś już w tym temacie?

---------- Post dopisany at 11:16 ---------- Poprzedni post napisany at 11:14 ----------

morze jakoś dojdziemy do przyczyny takiego zachowania silnika.

Opublikowano

Szukałem chyba już wszędzie odpowiedzi, co może być przyczyną takiego zachowania silnika ale póki co na nic konkretnego nie trafiłem....

Opublikowano
  • Autor

do jakich wniosków doszedłeś ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Znalazłem coś takiego:

https://drive.google.com/file/d/0B0dJexHLU-b8MnYwc1lJaS1WeDg/view?usp=sharing

może te zaworki są (współ)odpowiedzialne za klekot po uruchomieniu silnika :mysli:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

nom ale jak to wszystko znaleść ? numery i kupić

Opublikowano

Najszybciej będzie przez jakąś etke online, kwestia tylko odszukać odpowiedni dział.

Opublikowano

Te dwa zawory zwrotne (2 i 12 na rysunku z mojego linka) mają oznaczenie 059 103 175F i kosztują w ASO 112zł/szt.

Zaworu dysz natryskowych (poz. 9) nie mogę namierzyć... może to element opisany w ETCE jako dysza wtrysku oleju 078 115 540F (122zł) ? :mysli:

O-ringi do wymiany (7,65x1,78) mają oznaczenie N907 408 01 (1,50zł/szt)

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor

to co piszesz to po dwe sztuki jest bo znalazłem to