Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z paleniem..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. niedawno kupiłem opla astre II 1.4 na zwykłej instalacji do dojazdów do pracy dla żony.. wiadomo oleje filtry itp zmienione i zachciało mi się jechać do gaziarza żeby wymienił filtr,wyregulował i ewentualnie przeczyścił.. niby zmienił filtr i przeczyścił reduktor zapłaciłem 160zł i miał samochód śmigać.. i się zaczęło.. :facepalm: samochód ciężko zapala po jeździe na gazie.. nie za każdym razem ale co 3 -4 zapalanie jest problem żeby za pierwszy razem załapał.. czego wcześniej absolutnie nie było.. ;/ pojechałem na reklamacje to pan stwierdził że auto pale na pb i to nie jest jego wina.. :facepalm: zaznaczę że absolutnie nic takiego się nie działo przed oddaniem do regulacji.. :kwasny: i zaproponował mi żebym dopłącił jeszcze 350zł to mi wymieni reduktor i wtedy będzie ok..:facepalm: pytanie co mógł zepsuć życzliwy pan mechanik.. ?

Opublikowano

Nie musiał nic zepsuć czasami zwyczajnie złośliwość rzeczy martwych. Chciał dobrze ale włożył łapy i przyśpieszył reakcję uszkodzenia elementów. Jeśli to prosta instalacja to tam nic nie może być, albo taki gazownik że kasę przechwycił za czyszczenie reduktora i wymianę filtra (małego który kosztuje grosze). Koszt naprawczy do reduktora to od 30-150 zł, nie wiem jaki jest u ciebie reduktor ale on niby tylko go czyścił, jeśli każe ci teraz wymieniać go to już kawał hu...ja bo po co było czyścić skoro stwierdza się teraz do wymiany.

Opublikowano

No właśnie kawał chu.. bo byłem ostatnio że nic się nie poprawiło i gdy jeżdżę na pb to jest ok.. to gość chciał mnie umawiać na wymianę reduktora.. ehh:facepalm: pewnie będę musiał to zrobić ale na pewno w innej firmie..

Opublikowano

Proponuje własnie to zrobić, podjechać do na prawdę kumatego gazownika żeby to sprawdził i ocenił,. bo tamten ewidentnie przycinał i tylko tulił bądze.