Quatro7 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 do swojego audi posiadam tylko jeden kluczyk, trzeba by dorobić zapasowy pomyślałem więc że przy okazji dołożę sobie pilota do centralnego zamka, centralkę kupiłbym z kluczykiem typu scyzoryk, z dorobieniem grotu problemu oczywiście nie ma, gorzej pewnie z immo wystarczy ze dokupię tego typu transponder - Transponder, immo chip - ID48 TP25 AUDI (3474820227) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., upchnę go w obudowie scyzoryka i zaprogramuje, jaki dokładnie typ transpondera powinien być (moje audi a4 b5 z 97 roku, modelowo rocznik 98) ? jak zaprogramować nowy transponder? (posiadam kable VAG i odpowiednie programy)
Fazii Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 KATALOG TRANSPONDERÓW : AUDI ? TRANSPONDER CHIP CATALOG rodzaj pastylki rozpoznać można wg VIN: jak ma w VIN-ie V to ID13 a jak W to Crypto ID48 Pozostało dodać transpondery do immo w samochodzie. Użyłem tego samego kabla i programu, którym wydobyłem PIN - DZIAŁA. http://farm6.staticflickr.com/5323/8968328234_e3e6780a68_o.jpg Screenów nie robiłem a szkoda. Łączymi się wybierając [CONNECTION TYPE] na [K-LINE]. [TARGET] na [07 KOMBI], później w [specjal functions] > [Key learning]. Podajemy tutaj PIN (cztery cyfry) poprzedzając go zerem i ilość transponderów do dodania. Klikamy learn i czekamy na komunikat na dole okna [ Learning finished] wyciągamy klucz i wkładamy kolejny. Za każdym razem trzeba przekręcić kluczuk na zapłon. Oczywiście transponder, który był już wcześniej działający też dodajemy. Czyli jeśli mamy jeden kluczyk i dorobiliśmy 3 nowe to dodajemy i tak 4. Po dodaniu wszystkich czterech sprawdzamy czy samochód odpala a ikona immo nie miga. U mnie za każdym razem ikona gasła i samochód odpalał, więc wszystko się udało. Oczywiście przed dodaniem "puste" transpondery nie uruchamiały silnika a ikona immo migała. http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilot-266131/
Quatro7 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 super, dzięki szukam tylko i znaleźć nie mogę jak dokładnie zczytać PIN, z tego co doczytałem do mojego audi wystarczy mi najprostszy kabel i mogę tego dokonać programem vag-com?
Gość cwiara Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 super, dziękiszukam tylko i znaleźć nie mogę jak dokładnie zczytać PIN, z tego co doczytałem do mojego audi wystarczy mi najprostszy kabel i mogę tego dokonać programem vag-com? Vag-comem nie odczytasz pinu. Commanderem jak cos. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Quatro7 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 a coś dokładniej?? każdą wersją programu? każdym kablem? jak dokładniej zczytać pin?
Gość cwiara Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Najzwyklejszy vag commander 1.4 z allegro. Kabel oczywiscie musi byc do commandera bo na kkl nie pociagnie. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Quatro7 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2013 dzięki a gdzie go odczytać w programie?
Gość cwiara Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Laczysz sie z licznikiem lub z ecu silnika. Wciskasz read eeprom i w okienku po prawej stronie pojawi sie PIN. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Quatro7 Opublikowano 24 Września 2013 Autor Opublikowano 24 Września 2013 posiadam kabel vag k+can 3.6 czy muszę posiadam taką samą wersję programu? bo posiadam commandera 4,5 i nie mogę się połączyć w żaden sposób
Rekomendowane odpowiedzi