tommy-cichy Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Czemu prawe lusterko jest pod pamięć a nie lewe skoro lusterka napewno są z wersji europejskiej? Edytowane 9 Lutego 2015 przez tommy-cichy
wrclaguna Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Czemu prawe lusterko jest pod pamięć a nie lewe skoro lusterka napewno są z wersji europejskiej? Poniewaz z opcja Pamieci lusterko prawe obniza sie na doł i idzie jeszcze w kierunku auta Nawet gdzies to pokazywałem
usmiechnieta86 Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Cześć, może jesteście wstanie podpowiedzieć mi gdzie mogłabym podjechać żeby ktoś mi założył chociaż podgrzewanie w lusterkach najlepiej w Wawie. Jeżdżenie bez podgrzewanych lusterek mnie coraz bardziej wkurza, a ja jestem kobietką i niestety nie ogarnę tego sama. Macie jakiś sprawdzony warsztat lub kogoś prywatnie do polecenia?
wrclaguna Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Opublikowano 23 Lutego 2015 Cześć, może jesteście wstanie podpowiedzieć mi gdzie mogłabym podjechać żeby ktoś mi założył chociaż podgrzewanie w lusterkach najlepiej w Wawie. Jeżdżenie bez podgrzewanych lusterek mnie coraz bardziej wkurza, a ja jestem kobietką i niestety nie ogarnę tego sama. Macie jakiś sprawdzony warsztat lub kogoś prywatnie do polecenia? pisz do kolegi sowiq
pocas Opublikowano 25 Lutego 2015 Opublikowano 25 Lutego 2015 http://allegro.pl/audi-s5-rs5-8t0-lusterka-16-pin-i5119321078.html 16 pin to pamięć, side, fotochrom, grzanie i składanie? Na aukcji niżej ktoś wspomina jeszcze o podświetlaniu, ale ani słowa o pamięci http://allegro.pl/audi-rs5-s5-cabrio-lusterka-zewnetrzne-full-i5084341149.html jak tu być mądrym
wrclaguna Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Opublikowano 25 Lutego 2015 W A5 musi byc w wtyczce 16 PINOWEJ ( 14 pinów zajetych) A podswietlenie...............pewnie chodzi o SIDA czyli plus osobna wtyka 2 PIN
wrzosu Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 @wrclaguna czy mogę wrzucić sterowniki z różnymi końcówkami? np kierowcy 8K0959792M, a pasażera 8K0959793F
fly07 Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Czy trzeba coś modzić we wtyczce do przełącznika lusterek po jego zamianie na "składany"?
Cocco Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Witam panowie, Mam problem, dzisiaj zamontowałem lusterka skladane, wyposazone we wklady fotochrom i tu wlasnie tkwi problem Sterowniki mam 8K0 959 792 H (pasażer), 8K0 959 793 H (kierowca). Tak wygląda złącze przy słupku A: Tak wygląd wtyczka przy słupku A: A tak wygląda wtyczka która wchodzi do sterownika drzwi: Według tego schematu: przewody we wtyczce drzwi i wtyczce w słupku A są OK, tylko w tym "Y7" się nie zgadza. Czy to oznacza, że muszę pociągnąć przewody z lusterka wewnętrznego,a by uruchomić fotochrom?
troopers Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) A czy lusterka które są podgrzewane z automatu są też z funkcją składania? bo do dzisiaj nie wiedziałem, że mam podgrzewane lusterka.... i pytanie czy mając właśnie takie podgrzewanie to są także składane? nie ma w przełącznikach opcji składania, ale czy można to zakodować jakoś by z poziomu MMI można było ustawić czy lusterka mają się składać po zamknięciu z pilota? i czy teoretycznie lusterka są składane mając ich podgrzewanie? na razie nie mam dostępu do kabelka by sprawdzić jakie sterowniki siedzą w drzwiach... dlatego pytam z góry dzięki za podpowiedź pozdr, Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez troopers
Cocco Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 A czy lusterka którą są podgrzewane z autoamtu są też z funkcją składania? bo do dzisiaj nie wiedizałem, że mam podgrzewane lusterka.... i pytanie czy mając właśnie takie podgrzewanie to są także składane? nie ma w przełącznikach opcji składania, ale czy można to zakodować jakoś by z poziomu MMI można było ustawić czy lusterka mają się składać po zmaknięciu z pilota? i czy teoretycznie lusterka są składane mając ich podgrzewanie? na razie nie mam dostepu do kabelak by sprawdzic jakei sterwoniki siedza w drzwioach... dlatego pytam z góry dzięki za podpowiedź pozdr, Raczej nie są, takie tez maiłem, elektryczne i podgrzewane, nawet sterowniki były pod składane, ale lustra miałem zwykłe 6 PIN.
MarcinOslo Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 (edytowane) O ile dobrze widze ,to masz juz instalacje pod fotochrom w obrebie drzwi ,czyli wtyczka do sterownika drzwi i wtyczka przy slupku A. Jesli tak ,to musisz tylko pociagnac po 2 przewody na prawo i lewo od lusterka ,piny 4 i 5 ,do wtyczki wewnetrznej przy slupku A. A czy lusterka które są podgrzewane z automatu są też z funkcją składania? bo do dzisiaj nie wiedziałem, że mam podgrzewane lusterka.... i pytanie czy mając właśnie takie podgrzewanie to są także składane? nie ma w przełącznikach opcji składania, ale czy można to zakodować jakoś by z poziomu MMI można było ustawić czy lusterka mają się składać po zamknięciu z pilota? i czy teoretycznie lusterka są składane mając ich podgrzewanie? na razie nie mam dostępu do kabelka by sprawdzić jakie sterowniki siedzą w drzwiach... dlatego pytam z góry dzięki za podpowiedź pozdr, Podgrzewanie nie ma nic do skladania. Jak na pokretle regulacji w drzwiach nie masz dolnej pozycji ,to nie masz skladanych. Edytowane 9 Kwietnia 2015 przez MarcinOslo
Cocco Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 O ile dobrze widze ,to masz juz instalacje pod fotochrom w obrebie drzwi ,czyli wtyczka do sterownika drzwi i wtyczka przy slupku A. Jesli tak ,to musisz tylko pociagnac po 2 przewody na prawo i lewo od lusterka ,piny 4 i 5 ,do wtyczki wewnetrznej przy slupku A. Tak też z kumplem wywnioskowaliśmy, ze właśnie w złączu w słupku A jest coś nie halo. A którędy najlepiej pociągnąć te przewody, dużo z tym roboty?
andynl Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Ciągniesz kabelki słupkami w podsufitce do lusterka wew. Trzeba zdjąć tapicerki słupków, wyjąć lampkę podsufitki i poprzeciągac kabelki (pomocny jest w tym sztywny kabel lub drut)
Kriss SierraFan Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Cocco, da radę ogarnąć Może od razu czarną podsufitkę? Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Kriss SierraFan
ByQ_Trn Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam, Ja również mam pewien problem, ale w A5. Auto miało dokładane lusterka i teoretycznie wszystko działa oprócz składania po zamknięciu samochodu. W MMI opcja jest aktywowana, ale w tej chwili działa to dosyć dziwnie tzn. po zamknięciu samochodu z kluczyka lusterka się nie składają, ale za to po włączeniu zapłonu składają się i od razu rozkładają. Czy miał ktoś podobny problem z lusterkami? Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez ByQ_Trn
Rekomendowane odpowiedzi