Opublikowano 21 Sierpnia 201312 l Witam. Ostatnio po małej przejażdżce zaobserwowałem na postoju, że z tyłu auta cieknie paliwo (auto jechało na gazie). Po wizycie u mechanika okazało się że cieknie gdzieś z góry baku (nie od spodu auta lecz od strony kabiny tam gdzie jest wejście do baku za tylnym siedzeniem- tym od strony wlewu). Po odkręceniu klapki cały czujnik był zalany benzyną. Niestety autko po próbach odpalenia i po próbach przełąnczania gazu na paliwo i odwrotnie narazie nie cieknie... dodam, że jak był wyciek i podjechałem do mechanika- spojżelismy pod tylne lewe koło a tam jak by ktoś kran odkręcił - lało się ciurkiem. Auto miało wówczas rezerwę. postanowiłem zalać je 10 l paliwa i narazie obserwuje... Narazie nic nie cieknie i jeżdzę ze złożoną tylną kanapą i zdjętym dekielkiem. Może wyciek znowu się pojawi... Macie jakieś pomysły skąd mogło lecieć?
Opublikowano 29 Sierpnia 201312 l Autor Dziś rano kiedy odpaliłem auto zaczęło kapać właśnie na połączeniu wężyka i pompy. Jak było ciśnienie w układzie to wężyk widać było że się zsuwa z pompy...mam nadzieję że to tylko zacisk bo połączenie wężyka z pompą było całe mokre od benzyny. Teraz właśnie pytanie czy wymienić sam zacisk, czy może cały wężyk (ten co wychodzi z pompy i idzie do filtra paliwa). A cały wężyk dlatego bo jak idzie do pompy paliwa to jest ściskany takim żelaznym kołnierzem na większy (taką redukcję). http://images25.fotosik.pl/28/073201d4efaa32f7.png (coś takiego jak nr 6). Jak myślicie? jest opcja, że to właśnie z tej redukcji cieknie? ---------- Post dopisany 29-08-2013 at 14:26 ---------- Poprzedni post napisany 22-08-2013 at 11:30 ---------- Wyciek opanowany. Jednak była to obejma. Z tym, że ta ślimakowa obejma (Opaska Obejma zaciskowa na wąż 8-12 mm - SKRĘCANA (3406764577) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.) się nie nadaje założyłem taką (OPASKA OBEJMA ZACISKOWA SKRĘCANA mini GBS 12-14 mm (3480285901) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.) co całą średnicę wężyka równomiernie zaciska.Pzdr
Opublikowano 29 Sierpnia 201312 l ja tak dodatkowo dodam ze mialem wyciek na polaczeniu filtra benzynki z tymi wezykami na kabel-oczkach...wymienilem filtr i dopierdzielilem sruby i jest spokoj...nie wiem czy ci to cos pomoze ale dla swietego spokoju obejzyj te okolice...filtr masz pomiedzy bakiem a buda kolo nadkola....trzyma sie na opasce plastikowej skrecanej sruba 7 8 9 mm nie pamietam
Opublikowano 29 Sierpnia 201312 l Mialem podobny wyciek i winny byl zacisk na wezu i sam waz byl sparcialy wiec i go wymienilem chuba za 5zl
Opublikowano 1 Listopada 201312 l Witam Kojażycie może rurkę co kończy się kilka cm przed filtrem paliwa??Leci razem z dwoma co dochodzą do filtra ale nagle się kończy i wali z niej waha pomocy !!!
Opublikowano 1 Listopada 201312 l Nie mam pojęcia .Idzie z prawego przedniego nadkola . Gdzieś doczytałem że może to być odpowietrzenie filtra węgla aktywnego ale z kąd w nim waha :/
Opublikowano 1 Listopada 201312 l Zerwij prawe nadkole a xa nim oslone miedzy blotnikiem a buda. Tam jest ten filtr. Wyjmij go i obadaj moze jest zapchany albo pelny i wyeala gzies na tyl. Zajmie ci to max godzine Nadane z nory szczura
Opublikowano 1 Listopada 201312 l ok dzieki sprawdze napewno ale dopiero jutro :/ czyli jak się zapcha lub jest pełny to może bena sikać z tej rurki?? Opary sie na tyle tam skropliły że zaczynają ciec przez odpowietrznik ??
Opublikowano 1 Listopada 201312 l Dokładnie przewala górą. Często dzieje się tak w zimie jak ci zamarznie skroplona woda w tym filtrze.
Opublikowano 1 Listopada 201312 l ok mam nadzieje że to to bo się zmarszczyłem niezle jak zobaczyłem plamę beny pod furaczem ---------- Post dopisany at 14:39 ---------- Poprzedni post napisany at 14:38 ---------- a i coś doczytałem ,że jakiś evap jak padnie to śmierdzi wahą więc pewnie też do przejżenia??Ma to coś wspólnego z tym filtrem??
Opublikowano 1 Listopada 201312 l Tak to zawor ktory puszcza opary do tego filtra. Dojdziesz po przewodach spod blotnika do zaworu ktory jest nad filtrem powietrza Nadane z nory szczura
Opublikowano 2 Listopada 201312 l dzięki wielkie ---------- Post dopisany 02-11-2013 at 08:03 ---------- Poprzedni post napisany 01-11-2013 at 15:41 ---------- a co wycieka jeżdżąc na gazie opary gazu??a ostatnio tylko na nim jeżdże :/
Opublikowano 2 Listopada 201312 l nie odcina bo podobno nie może bo to niebezpieczne . Diagnoza wycieku to zjebany filtr paliwa z 4 krućcami . Leciała waha z tego krućca co idzie na filtr węglowy . Po wymianie narazie wszystko ok Dziwna opcja w życiu się z tym nie spotkałem żeby filtr tak sie spierdzieli :/ ---------- Post dopisany at 10:55 ---------- Poprzedni post napisany at 10:52 ---------- ehhh jednak znów leci :/ brak pomysłów bo brak błedów na vagu ---------- Post dopisany at 10:55 ---------- Poprzedni post napisany at 10:55 ---------- ehhh jednak znów leci :/ brak pomysłów bo brak błedów na vagu ---------- Post dopisany at 11:05 ---------- Poprzedni post napisany at 10:55 ---------- eee to chyba resztki z filtra poleciały no nic posiedze poczekam zdjołem rurke z której leciało z filtra paliwa do filtra węglowego i czekam na wahe ---------- Post dopisany at 16:18 ---------- Poprzedni post napisany at 11:05 ---------- wahy brak więc jednak jeb......y filtr a miał 2 tygodnie ....
Opublikowano 27 Sierpnia 201411 l Panowie ja mam ten sam problem,dodam ze mam nowy filtr paliwa MANN.
Opublikowano 11 Października 20169 l Panowie ja mam ten sam problem,dodam ze mam nowy filtr paliwa MANN. podłączę się pod temat. Pierwszy wyciek z króćca, o którym piszecie, po ok. 20 tys. od wymiany padniętej pompy i filtra paliwa. Drugi po 2 tygodniach od założenia nowego filtra. Póki co auto stoi na warsztacie, w sumie na chodzie, ale nie wiem, jak długo. W podwójnego pecha nie bardzo wierzę (filtry Knecht i Mann). Mechanicy rozkładają ręce, bo wszystko działa (pompa, evap, szczelne połączenia, przewody, etc). Ktoś, coś miał w podobnym temacie?