Opublikowano 23 Sierpnia 201313 l Witam wszedłem w wyszukiwarkę aby dowiedzieć się trochę rzeczy na temat tego EGR bo mam z nim problem przedstawię parę następujących pytań i prosiłbym bardzo mocno o odpowiedź. 1.Mam klape gaszącą czy gdy zaślepię EGR będzie mi się gorzej gasił ? 2.Czy warto zaślepiać EGR ? na allegro znalazłem taki za 450 WAHLER ZAWÓR EGR AUDI A4 B6 A6 C5 GALAXY VW 1.9TDI (3461029366) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Kasy nie mam właśnie na nowy lecz jeżeli trzeba to się trza sprężyć. 3.Jeżeli chodzi o zaślepie to czym najlepiej go zaślepić ? 4.Mam audi 2003 rok czy można zrobić tak żeby ten błąd nie wyskakiwał ? 5.Czy przez to że się zaślepi EGR może autko dostać w turbinkę lub w zawory jak piszą ? Proszę o pomoc z góry dziękuje
Opublikowano 24 Sierpnia 201313 l 1.Jeżeli zaślepisz egr'a to nie będzie to miało wpływu na klapę, brak klapy=trzęsienie budą przy gaszeniu silnika 2.Podobno warto, nowy też nie będzie działał wiecznie... 4.Wywalić programowo, wtedy nie będzie błędu
Opublikowano 24 Sierpnia 201313 l Ja ostatnio zaślepiłem i nie mam żadnych problemów, dobrze zapala, gasnie i jest tak samo mocny. A jak zaślepiłeś??
Opublikowano 24 Sierpnia 201313 l Autor Nie Nie Kris ;D Za klapą gasząca włożyłem blaszke i skręciłem wszystko spowrotem
Opublikowano 24 Sierpnia 201313 l Ty to włożyłeś między egr a kolektor dolotowy czy egr a wydechowy? Sony Xperia Tapatalk 4
Opublikowano 24 Sierpnia 201313 l A dziurkę wywierciles? Bo bez podobno takie podcisnienie się robi że tłoki przez zawory wychodzą. Jaja to powinien być temat zaslepiania klapy gaszącej. ;-) Sony Xperia Tapatalk 4
Opublikowano 25 Sierpnia 201313 l Dolotowy Czyli odciołeś silnikowi dopływ świeżego powietrza i jeszcze chcesz żeby pracował ? Wymontuj tą blachę i lepiej się więcej do niego nie dotykaj, bo trzeba mieć pojęcie, co się chce zrobić
Opublikowano 25 Sierpnia 201313 l Autor Kolego Tak mi powiedziano ale już wiem że zrobiłem bład Niech ktoś mi powie bo mam wyciek koło klapy gaszącej jak zaślepie to już nie będzie tego wycieku ?
Opublikowano 25 Sierpnia 201313 l Jak zaslepisz i przy okazji zdejmij delikatnie górę i wytniesz ten tloczek, nagwintujesz po nim otwór i wkręcić śrubę 12 to nawet nie kapnie. Mozesz jeszcze oringi na łączeniu z kolektorem zmienić. Sony Xperia Tapatalk 4
Opublikowano 25 Sierpnia 201313 l Wez miedzy rurke od egr ( ta co jest polaczona z egr i kolektorem wydechowym) wsadz blaszke i bedziesz mial spokoj. Wyciek kolo klapy to przez oringi ba jak jest wyrobione przy klapie gaszacej tam co ona pracuje to juz nic nie zdzialasz. ---------- Post dopisany at 10:58 ---------- Poprzedni post napisany at 10:57 ---------- Znajac zycie po zaslepieniu wywali Ci blad z egr wiec obrobka mapy potrzebna.
Opublikowano 25 Sierpnia 201313 l No tak zależy gdzie leci mi leciało odpowietrznikiem membrany grzybka. Sony Xperia Tapatalk 4
Opublikowano 25 Sierpnia 201313 l Klapy gaszącej nie uszczelnisz, tylko wymiana egr. Mozesz tez to olać. Po zaslepieniu może przestać lub mniej lecieć ale nie musi. Sony Xperia Tapatalk 4
Opublikowano 25 Sierpnia 201313 l Leci Ci z ośki klapy gaszącej, tego nie uszczelnisz. Klapa do wymiany.