Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Stuki po wymianie amortyzatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wczoraj odebrałem auto od mechanika po wymianie zacisku i amortyzatorów tył.

Niestety podczas jazdy zacząłem wyczuwać jakieś nowe stuki.

Zajrzałem na tył i z po lewej stronie tył sprężyna jakby była nieco wygięta i obciera o osłonę.

Zdjęcia poniżej przedstawiają co jest

c1a4ccebda0b57b1m.jpg

96575a1d3d7c45b6m.jpg37c6996b527cb31fm.jpg

Czy te stuki mogą od tego pochodzić?

Na odwrót zamontowana sprężyna?

i czy będę miał dodatkowe problemy jeśli chciałbym tak przejechać jakieś 200km jeszcze.

Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

jedz spowrotem do tego mechanika niech posklada jak powinno byc,magiki j**ane wez jakis kolegow ze soba:decayed:

Opublikowano

Po pierwsze brakuje osłon , odboje w tragicznym stanie - komplet powinien wyglądać tak:

s011200odb.jpg

brakuje tych czarnych ryflowanych osłon , bez tego tłoczysko będzie narażone na uszkodzenie.

Sama sprężyna przy podniesionym aucie może się lekko wyginać w łuk no ale chyba nie tak mocno , może to świadczyć o złym osadzeniu końcówek sprężyn gumowych miseczkach ( góra z dołem muszą być w odpowiedniej pozycji ) , mogą też być one na tyle wyrobione że mogą pojawiać się jakieś stuki.

Dziwi mnie bardzo że mechanik poskładał wszystko na starych osłonach ( o przepraszam tego w ogóle nie założył :kox: ) itd. - powinien poinformować że to i tamto trzeba jeszcze wymienić :facepalm:

Opublikowano

Wygiętą sprężynę mam nawet przy obniżonym samochodzie, jeszcze dzisiaj pojadę do niego by to wszystko poskładał jak należy.

Dzięki wszystkim za porady :)