astabian Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Witam! Obecny akumulator, który posiadam nie daje rady w moim Audi. Kiedy odpalam auto i włącze światła to zdarza mu się, że gaśnie. Zdecydowałem się go wymienić. Nie mam pojęcia, który akumulator będzie dobry. Może mi ktoś powiedzieć z doświadczenia jaki poleca akumulator?? Jakiej firmy?? Jaka moc??
POWER-KRIS Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Jak Ci wejdzie to 60 do 77 Ah. Centra lub Varta a jak masz full kasy Exide idą na pierwszy montaż ale to też centra. Oczywiście o tych szarych Silver mowa. Sony Xperia Tapatalk 4
fanthomas18 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 W kodach na wlepce w bagażniku przy kole zapasowym jest jaki powinien być akumulator:wink: Nie pamiętam z jakiego ja korzystałem aby rozszyfrować to u siebie ale teraz na szybko znalazłem coś takiego: VW Group Option Codes Decoder Przepisz tam wszystkie 3-literowe kody jakie masz na wlepce i szukaj potem odpowiedniego:wink: ---------- Post dopisany at 16:03 ---------- Poprzedni post napisany at 16:03 ---------- Kody wyposażenia ť Audi Klub Polska Tu masz po polsku, teraz znalazłem:decayed:
astabian Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2013 POWER-KRIS, a nie za dużo tych Ah?? Słyszałem też dobre opinie o firmie Moll, nie wiem czy znasz?? fanthomas18, dzięki, sprawdzę to!
fanthomas18 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Ja u siebie sprawdzałem raz z ciekawości co oznaczają te znaczki i u mnie jest to ostatnie oznaczenie w pierwszym rzędzie:wink:
Bulczas Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Do 1.8T spokojnie 60-65ah, 77ah się do diesla ładuje.. Firmy jakie są godne uwagi to Varta lub Exide, jeśli Centra to seria Plus. Na Futurę bardzo dużo reklamacji idzie ostatnimi czasy.
fanthomas18 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Wg mojej wlepki w bagażniku u siebie w 1Z powinienem mieć akumulator 80ah i taki mam, kupiłem varte, mam ją rok i nic złego się z nim nie działo, nigdy nie było zaskoczenia, także mogę polecić Nie pamiętam tylko co to była dokładnie za varta a nie mam jak sprawdzić teraz:kwasny:
Trzesio Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-akumulator-kupic-102739/ milej lektory
Rekomendowane odpowiedzi