hager84 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Witam kolegów. Objawy jak w temacie, już kilka tygodni temu coś mi nie grało z prędkością wycierania szyby przez wycieraczki ale później problem ustal aż do wczoraj kiedy mi stanęły w połowie szyby ale na szczęście opadły i załączają sie jak chcą ale chodzą bardzo wolno. Co mogło sie zepsuć coś przy kierownicy jakaś kostka, jak sie tam dobrać żeby to sprawdzić bo jak by silniczek padł to by nie chodziły wcale?
miodzio Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 w b6 bardzo często się zacierał mechanizm. Jeżeli masz auto z początku produkcji to mogłeś trafić na takie Ogólnie włącz wycieraczki i spróbuj pociągnąć ręką czy będą chodzić
gizmus2006 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 W b5 też częsty problem... pomaga rozebranie i nasmarowanie mechanizmu. Też temat przerabiałem obeszło się bez wydatków, a wyglądało to drastycznie
hager84 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2013 witam kolegów. Faktycznie macie racje w mojej b7 z końca 2005r wystarczyło użyć wd40 i trochę siły fizycznej i wycieraczki puściły
VanRay Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 wd40 pomoże na krótką chwile. Niestety ale trzeba rozebrać, przeczyścić i nasmarować by działało to dłużej.
miodzio Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 wd40 pomoże na krótką chwile. Niestety ale trzeba rozebrać, przeczyścić i nasmarować by działało to dłużej. zgadzam się z przedmówcą i należy dodać ze zaleca się czyszczenie jak najszybciej:wink:
Rekomendowane odpowiedzi