Kilmer Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Gdzie znajduje sie moduł komfortu w a4b7 avant , problem polega na tym że nie moge zaprogramować kluczyków do auta , program i sprzęt sie łączy z autem ale nie przypisuje wartości żadnych , czy moduł komfortu jest rozbieralny aby go naprawić czy musze kupic identyczny i zaprogramować do auta
mareksz82 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 Opublikowano 28 Sierpnia 2013 pod nogami kierowcy pod tapicerką
czaki22 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 jaki numer kluczyka spradz i podaj , zmieniales baterie ? 422mhz ? padł kluczyk koszt 250zł
Kilmer Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2013 sprawa wyglądala następująco , kupilem auto z belgii, w kluczykach były baterie ( ale nie dawały żadnych znaków życia) , kupiłem nowe zalożylem , diody mrygają , jeszcze takim urządzeniem pomiarowym oba piloty były sprawdzane , okazało sie że tylko jeden jest sprawny ( ten uszkodzony oddałem do naprawy) próbowałem zaprogramować je procedurą manualną ale bez skutku , nastepnie oddałem do magika , podlączył pod komputer , chcial przypisać dwa kluczyki , na kanale 7 i 21 , ale nie można przypisać wartości , zakonczone fiaskiem , wstepna diagnoza , trzeba wyciągnąć Moduł komfortu , pewnie nie jest on rozbieralny aby go sprawdzić , może coś sie upaliło , albo jakiś zimny lut , czy może zasilanie gdzieś znikło przed modułem , ręce opadają , dużo rozbierania aby sie do niego dobrać ? z góry dzięki za podpowiedz, pozdrawiam ---------- Post dopisany at 20:23 ---------- Poprzedni post napisany at 20:15 ---------- jaki numer kluczyka spradz i podaj , zmieniales baterie ? 422mhz ? padł kluczyk koszt 250zł 06:568,800,165 8E0 837 220K 433Mhz H19\S05 5476 to są wszystkie dane jakie zdolalem spisac z kluczyka
marjankowi Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Mnie właśnie w taki sposób padł jeden z kluczyków. Też 8E0 837 220K. Nadawał, lecz moduł komfortu go nie widział. Pomogło kupienie drugiego i przełożenie transpondera. Ten drugi dał się bez problemu dopisać.
Kilmer Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2013 problem w tym że ani jeden ani drugi nie można zaprogramować
marjankowi Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Sprawdzenie , czy moduł komfortu widzi kluczyk jest bardzo proste. VAG moduł komfortu 46 potem 08 bloki pomiarowe i w kanale 007 na drugiej pozycji widać w momencie działania pilota zmianę wartości. Jeżeli moduł komfortu widzi pilota. Jak nie ma zmiany, to pilot jest uszkodzony albo nadaje na innej częstotliwości. Sprawdź w ten sposób swoje piloty. Jak te wartości będą się zmieniać ,to pilot musi się dać zaprogramować.
Kilmer Opublikowano 2 Września 2013 Autor Opublikowano 2 Września 2013 Sprawdzenie , czy moduł komfortu widzi kluczyk jest bardzo proste. VAG moduł komfortu 46 potem 08 bloki pomiarowe i w kanale 007 na drugiej pozycji widać w momencie działania pilota zmianę wartości. Jeżeli moduł komfortu widzi pilota. Jak nie ma zmiany, to pilot jest uszkodzony albo nadaje na innej częstotliwości. Sprawdź w ten sposób swoje piloty. Jak te wartości będą się zmieniać ,to pilot musi się dać zaprogramować. Dzięki kolego za pomoc , jak tylko będę miał możliwość podłączenia komputera do auta to sprawdze , co jeśli pilot bedzie nadawał na innej czestotliwości?
czaki22 Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 8E0 837 220K wymienia sie na Q, te K padaja czesto, niestety
Rekomendowane odpowiedzi