przemaspoll Opublikowano 8 Września 2013 Autor Opublikowano 8 Września 2013 No właśnie,dlatego mnie to zastanawia i szukam odpowiedzi. U mnie średnie pokazuje 11.90 km/Liter. Dokładnie tak jest to napisane. Może jest ktoś,z takimi wskazaniami. Czyli wychodzi na to,że mam odwrotne wskazania,czyli km/litry. Jak ustawić litry/km ? zagadka.
steve69 Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 ... Jak ustawić litry/km ? zagadka. Masz VAG-a ? Jeśli tak, to sprawdź jaką liczbę masz wstawioną w: 17-Instruments -> Coding-07 -> Software Coding -- Pozdrawiam. Sławek
przemaspoll Opublikowano 8 Września 2013 Autor Opublikowano 8 Września 2013 Niestety,VAG-a nie posiadam. Auto mam drugi tydzień,jeszcze nie doszedłem do tego,żeby zaopatrzyć się w takie urządzenie. Nawet nie bardzo wiem,co i jak ma być. Gdzie kupić,co kupić,jak kupić.
choco Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 Tym wskazaniem spalania na postoju się nie sugeruj. Z tego co pamiętam to wskaźnik spalania działa dopiero gdy przekroczysz 20km/h. A co do samego wskazania średniego to masz dwa tryby. (1) - Zliczający bieżącą jazdę (dopuszczalny postój, ale nie dłużysz niż ileś tam naście minut). (2) - zliczający całościowo średnie spalanie. Porównywałem wyniki fisa z tym co wyszło mi ze swoich obliczeń przy tankowaniu i pokrywa się niemal idealnie. Więc jak masz dwukrotną różnicę to na pewno jest coś nie tak.
przemaspoll Opublikowano 9 Września 2013 Autor Opublikowano 9 Września 2013 Lecz w moim przypadku,chodzi o odwrotne wskazania na fis. Czyli pokazuje mi,ile mogę przejechać km. na jednym litrze oleju,a powinno wskazywać,ile spaliło litrów oleju na 100km.
adadur Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 Coś jest nie tak - zrób jakikolwiek log z 17-Instruments w nagłówku bęzei widoczne kodowanie i sie sprawdzi.
elmer80 Opublikowano 12 Września 2013 Opublikowano 12 Września 2013 Kolego masz ustawione kodowanie brytyjskie/USA czy tam jakieś chińskie. Ma pokazywać w litrach na 100 km. Jak już będziesz miał vaga to Pikuś i się zrobi wysłane z Commodore 64
Rekomendowane odpowiedzi