Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra panowie - pół roku minęło i troszkę się działo... ale od początku...

Po tym jak napisaliście, że wszystko jest ok, było ok. Aczkolwiek problem z zapalaniem pozostał. Winiłem jednak reduktor od gazu, który był nieszczelny. Po jakimś czasie zaczął puszczać niebieski dymek. Z czasem dymu było więcej, szczególnie gdy stałem w korku i pomału ruszałem. Do tego dochodził swąd palonego oleju. Oczywiście oleju ubywało jak i wody. Wyrok: remont silnika.... I tak do wymiany poszły pierścienie tłokowe, uszczelniacze zaworów i wszystkie uszczelki jakie tam są.

Po odebraniu samochodu przejechałem jakieś 200km i... znowu pojawił się dymek, tylko już nie czuć spalonego oleju, pojawia się biały i czuć normalną spaloną benzynę, ale ciut za dużo tego dymu...

I co teraz może być??

Dodam, że były błedy:

16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold

P0420 - 002 - Lower Limit Exceeded

16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected

P0411 - 002 - Lower Limit Exceeded

Myślałem, że to od nieustawionego gazu, ale teraz tylko na Pb zasuwam...

Po skasowaniu ich dzisiaj wyskoczył jeszcze raz

16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold

P0420 - 002 - Lower Limit Exceeded

Do tego oczywiście problemy z zapalaniem ( czasami zaklekoce jak stare poczciwe tdi ) ...

Jakieś pomysły??

---------- Post dopisany 12-11-2013 at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany 04-09-2013 at 00:29 ----------

reduktor i wtryskiwacze wymienione - i d*pa dalej ciężko zapala...

a ten dym to jest tylko jak powiedzmy w korku stoję. dzisiaj chyba z 20 min stałem i nieźle kopcił...

jak później zaczął normalnie jechać to już go nie było... (uwalony kat może tu mieć coś wspólnego?? - przez 2 sondę lambda??)

Opublikowano

mi kopcił jak pusciło uszczelnienie w turbinie , olej byl tez w wydechu i zanim sie wypalił to był niezły dym

Opublikowano
  • Autor

i w kabinie czuć było spalony olej? czyli turbo do regeneracji??

Opublikowano

w kabinie troszke , a turbo do regeneracji olesnica oskar

---------- Post dopisany at 21:18 ---------- Poprzedni post napisany at 21:15 ----------

sprawdz tez czy nie masz zapchanej odmy pod kolektorem ssacym w okolicach termostatu jest takie plastikowe kolanko moze byc pekniete i wywala tamtedy olej na blok i sie wypala i wali

a wyglada to tak ODMA WĄŻ ODMY AUDI A4 A6 VW PASSAT B5 1.8T 1.8T (3683472470) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

tyle ze skierowane jest w odwrotna strone jak na zdjeciu, nie telepie ci buda ? moc jest?

---------- Post dopisany at 21:19 ---------- Poprzedni post napisany at 21:18 ----------

sprawdz błedy katalizatora jak wyswietla sie same 111 badz 000 to do d*py jest, ale nie pamietam ktora grupa

Opublikowano
  • Autor

nic nie telepie, moc też jest, jedyne co zatelepie to przy zapalaniu... i ubytków oleju od remontu nie mam..

---------- Post dopisany at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany at 22:22 ----------

kat też do wyje...ia. chcę emulator dać na sonde...

Opublikowano

kata masz juz zajezdzonego, żadne emu tylko usuniecie z ECU

do tego virusek i bedzie dobrze :whistling:

Opublikowano

ja tak mam zrobione , emulator w kszałcie kolanka

pusty kat , bo jak jest metalowy w srodku to wartosc jest 80zł, to lepiej wybic srodek i dac emulator na druga sonde

EMULATOR REDUKTOR SONDY LAMBDA KĄTOWY REDUKCJA WAW (3684932996) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano
  • Autor

to przez kata mi tak kopci??

Opublikowano

tak, bo juz jest na złom, przez niego druga sonda podaje złe wartosci do ECU i dlatego jest smród z d...y

Opublikowano

Nalezy wyciąć kata z softu przy okazji programik i 2 sprawy za jednym zamachem załatwić można :) Albo jeszcze downpipe dorzucić i już będzie przyjemnie :)

Opublikowano

Tak jak kolega napisał a druga sonda tylko sprawdza czy jest kat sprawny kolanko i inne bajery nie pomogą ja zrobiłem wyciece programowe sondy i mam spokój

Opublikowano
  • Autor

to jeszcze napiszcie jak się ma ziebany kat do przeglądu? Chodzi mi o to, czy jest jakaś różnica między ziebanym katem a downpipem...

a inna sprawa, jak przy zapalaniu słychać takie stuknięcie, jakby wahacz na na wyboju to poduszka? wahacz? czy amorek?? przy jeździe też napiernicza na wybojach...

Opublikowano

poduszka silnika / dwumas ?