Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Cykanie w module komfortu A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Zostałem szczęśliwym posiadaczem Audi A4b6.

Zaobserwowałem dziwną rzecz. Już wiem że sprawca to moduł komfortu.

W module cały czas coś cyka ( pewnie jakiś przekaźnik)

Dzieje sie tak w momencie kiedy auto zostanie otwarte z pilota i drzwi są zamknięte. Po ok 40 sekundach zaczyna cykać. Cykanie nie jest jednostajne czasami przyspiesza i zwalnia.. Kiedy otworzymy drzwi klamką milknie.

W module nic nie cyka kiedy zamkniemy auto pilotem. Na moje oko coś jest nie tak aby coś tam cykało.

Opublikowano

hmmm... moze to cyka jakis silniczek od sterowania klap nawiewow, kiedys tak mialem ze jedna nie mogla sie domnknac i mi cykalo tak. bys musial zdjac schowek od strony pasazera i zobaczyc czy czasami tam jakis silniczek nie daje rady zamknac klapy od nawiewow:wink:

Opublikowano

Piszę że cyka w module komfortu a nie w nawiewach :)

zauważyłem jeszcze jedno. zaczyna cykać jak zgasi się automatyczne podświetlenie zegarów

Opublikowano

nie cyka w module, cyka ci w okolicach tunelu :) i to własnie jak pisal przedmowca od klimy :banan:

Opublikowano

No nie....:facepalm: przecież pisze że cyka z pod fotela kierowcy - dokładnie z modułu komfortu a nie tunelu!

pisze na form ponieważ może ktoś miał taki przypadek... Szukam przyczyny.

---------- Post dopisany 08-12-2013 at 17:57 ---------- Poprzedni post napisany 07-09-2013 at 22:28 ----------

Sprawa rozwiązana. Moduł jest ok. Przyczyna leżała w źle zamontowanym alarmie ( dodatkowym ) Został wzięty stały plus z wiązki a nie bezpiecznika. Obciążało to moduł i cykał. Jóż wszystko gra :banan: temat zamykam