bigfoot Opublikowano 8 Września 2013 Opublikowano 8 Września 2013 Multitronic. Od jakiegos czasu czuje delikatne "zrywy" silnika przy okolo 1400-1800 obrotow. Czuc to jadac i widac tez na wskazowce obrotomierza - obroty podnosza sie i opadaja o okolo 100, kilka razy na sekunde. Mam wrazenie, ze komputer pokladowy dostaje skads sygnal, ze potrzebuje zwiekszyc moc i tak tez robi, niestety nie wyglada to na prawidlowe zachowanie. VAG nie wykryl zadnych bledow - czy ktos psotkal sie z podobnym zachowaniem? BF
roofi_88 Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Witam. Mam podobny problem. Kupiłem A4 z multitronicem z komisu. Wracając do domu samochód zaczął szarpać przy ustabilizowanej prędkości poniżej 2000 obr/min. (ok 80-90 km/h). Szarpanie jest takze odczuwalne przy powolnym przyspieszaniu. wszystko to dzieje się do 2000 obr, powyzej jest już dobrze. U mnie rownież widać jak podskakuje wskazówka obrotomierza. Po podłączeniu pod komputer odczytane zostały będy wałka rozrządu, obrotów silnika oraz ciśnienia w układzie hamulcowym. Mechanik pozbył sie tych błędów ale problem z szarpaniem pozostał. Moze jest to problem ze skrzynią lub rozrządem. Również proszę o pomoc.
benyA4 Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Panowie napiszcie ten watek w dziale "uklad napedowy" tam bardzo szybko dostaniecie odpowiedz. Albo poproscie moderatora o przeniesienie.
bigfoot Opublikowano 13 Października 2013 Autor Opublikowano 13 Października 2013 Hej Kolego - czy udalo Ci sie dojsc do tego co powodowalo szarpanie? Ja tez mam multitronica i caly czas problem z rwaniem. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi