johny_bravo Opublikowano 10 Września 2013 Opublikowano 10 Września 2013 Witam, dzisiaj po podpięciu Vaga pojawił mi się taki o to błąd. 17700 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Open Circuit P1292 - 004 - No Signal/Communication - Intermittent Po skasowaniu nie powrócił od razu ale po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów widzę, że jest ponownie. O który czujnik chodzi ? Od temp płynu chłodzącego wydaje się ok, wartości jakie pokazuje są w granicach 90stopni. Dzięki za pomoc. Pozdrawiam 1
przemik Opublikowano 11 Września 2013 Opublikowano 11 Września 2013 Sprawdz wtyczke w termostacie. Termostat znajdziesz pod kolektorem ssącym obok filtra oleju.
adrian92 Opublikowano 26 Maja 2014 Opublikowano 26 Maja 2014 przepraszam ze odświeżam temat lecz mam taki sam błąd, jak poradziłeś sobie z problemem? na desce jest wszystko ok temeratura 90 stopni w mieście i na trasie, ale podłączyłem vaga i wyskoczył tylko ten błąd, czytałem ze może być walnięty termostat lub czujnik obok niego, lub cos innego? można wymienić to osobno czy muszę wymienić cała obudowę?
johny_bravo Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Opublikowano 26 Maja 2014 Czujnik jest wpinany w obudowę wiec możesz go wymienić osobno. Ja wymieniałem cały termostat i sprawdzę jeszcze jutro czy błąd nie powrocil ale problemy z temp się skończyły. Edit. Po 1000 km błąd nie powrocil. Pozdrawiam
adrian92 Opublikowano 27 Maja 2014 Opublikowano 27 Maja 2014 Dzieki wielkie. Wiec chyba zaczne od wymiany tego czujnika.
cinkers Opublikowano 5 Czerwca 2014 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Panowie to jak w końcu - trzeba wymieniać cały termostat czy wystarczy czujnik? U mnie podobnie jak u adrian92 - błąd wyskakuje ale temp. trzyma 90 stopni i poza tym błędem wydaje się być wszystko ok. Jeśli wymiana samego czujnika pomogła, to jaki on ma numer.
edekxp Opublikowano 7 Czerwca 2014 Opublikowano 7 Czerwca 2014 To nie jest żaden czujnik tylko grzałka. Prawdopodobnie uszkodzone przewody i dlatego błąd Trzeba naprawić lub kupić nowy termostat Poczytaj to http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-238/b6-avj-termostat-cos-innego-2-post-dolu-211709/
kharo Opublikowano 22 Lipca 2020 Opublikowano 22 Lipca 2020 Podpinam się pod temat, mam ten sam błąd żadnych problemów z temperaturą natomiast nie ma. Wymieniać cały termostat czy ten czujnik/ grzałkę żeby pozbyć się błędu?
Rekomendowane odpowiedzi