Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL]Jak odkrecic zapieczona srube z obrobiona glowka?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Goscie po zmianie opon tak mi dokrecili kolo ze masakra chcialem dzis zmienic felgi patrze sie a tu lipa nie odkrece :kwasny: pojechalem do nich koles patrzy mowi spoko zrobimy wziol pneumatyka do tirow wsadzil 16 nasadke i ruszyl wiorki sie posypaly i teraz nie dosc ze zapieczona to jeszcze lysa sruba co teraz zrobic?? Kazal mi przyjechac we wtorek a jak zlapie kapcia?? POMOCY

Opublikowano

hmm noo jeżeli pneumatykiem nie dali rady a zjechali głowke śruby to serio masakrycznie musi Ci ona trzymać:/

może jakoś napsikaj tam wd40, czy też polej jakąś benzyną ekstrakcyjną, ale wątpie, jedyna opcja nie jeździć, albo na chybił trafił...

jeżeli w ten wtorek nie dadzą rady to nie pozostaje nic innego jak rozwiertanie główki, wyciągnięcie felgi i rezanko...

powodzenia życzę :)

Opublikowano
  • Autor

Nie moj problem ja tylko zostawie im autko na max 2 godziny :gwizdanie: poprostu sam chcialem cos wykombinowac dlatego liczylem na jakis dobry sposob ale chyb takiego jeszcze nikt nie znalazl :thumbdown:

Opublikowano

Jest parę sposobów. Np uderzenie w szpilkę "od tyłu", właśnie zajrzałem z ciekawości i w B6 się da (przód), w B5 nie wiem, ale też powinno. Nie ma bata żeby po tym nie poszła normalnym kluczem. Jak obrobiona śruba to spróbować specjalną nasadką do obrobionych, a jak to nie pomoże to nie wiem..., ja kiedyś wspomogłem się przecinakiem :) bo nic już na nią nie działalo (od tamtej pory nie lubię śrub "antykadzieżowych")

Opublikowano

:hi:

Kolego -weż nakrętke M20, załóż ją na okręconą szpilke, obspawaj dokładnie migomatem i próbuj odkręcić.

W większości przypadków da się odkręcić.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kolego -weż nakrętke M20, załóż ją na okręconą szpilke, obspawaj dokładnie migomatem i próbuj odkręcić.

Pozdrawiam

Jeżeli kolega ma ALU to z tym spawaniem ostrożnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

wziol pneumatyka do tirow wsadzil 16 nasadke i ruszyl wiorki sie posypaly

no to debil tak sie nie robi, osobówkę się odkręca małym kluczem pneumatycznym, jeśli nie można odkręcić to trzeba uderzyć w klucz dużym młotem.
Opublikowano

wziol pneumatyka do tirow wsadzil 16 nasadke i ruszyl wiorki sie posypaly

no to debil tak sie nie robi, osobówkę się odkręca małym kluczem pneumatycznym, jeśli nie można odkręcić to trzeba uderzyć w klucz dużym młotem.

nie w klucz tylko w łeb śruby

Opublikowano

tak no to stuknij w łeb śruby np w alumie :gwizdanie:śruby w audi vw mają rant i trzeba walić w klucz czego juz nie zrobisz np w seicento. Zresztą łeb szybciej byś zaklepał niż odkręcił śrubę.

Opublikowano

tak no to stuknij w łeb śruby np w alumie :gwizdanie:śruby w audi vw mają rant i trzeba walić w klucz czego juz nie zrobisz np w seicento. Zresztą łeb szybciej byś zaklepał niż odkręcił śrubę.

widzę, że expert jesteś a nie umiesz umiejętnie stuknąć w łeb śruby nawet schowanej

Opublikowano

chętnie poznam twój sposób

Opublikowano

chętnie poznam twój sposób

trochę wyobraźni :naughty:

Opublikowano

mi tez tak kiedys zalatwili mondeo najpierw ukrecilem 2 klucze, potem idiota spieprzyl srube a potem juz nie wiem bo sprzedal je moj stary jakiemus idiocie. z tym spawaniem to dobry pomysl tylko trzeba w madry sposob zabezpieczyc felge i elementy karoseri. tylko nie rob tego u podobnych fachowcow jak ci od przykrecania i odkrecania kol :rolleyes:pozdro

mozesz jeszcze naciac srube tarcza do metalu przez srodek potem wez plaski srubokret i krec bracie z calych sil az do skotku :polew:

Opublikowano

mi tez tak kiedys zalatwili mondeo najpierw ukrecilem 2 klucze, potem idiota spieprzyl srube a potem juz nie wiem bo sprzedal je moj stary jakiemus idiocie. z tym spawaniem to dobry pomysl tylko trzeba w madry sposob zabezpieczyc felge i elementy karoseri. tylko nie rob tego u podobnych fachowcow jak ci od przykrecania i odkrecania kol :rolleyes:pozdro

mozesz jeszcze naciac srube tarcza do metalu przez srodek potem wez plaski srubokret i krec bracie z calych sil az do skotku :polew:

Rwoj post totalnie nic nie wnosi do tematu :gwizdanie:

A to, ze Twoj ojciec sprzedal komus samochod z usterka to wlasnie polska kultura :thumbdown: ciekawe czy bys sie cieszyl gdybys kupil auto z taka niespodzianka :cool1:

Po drugie: wytlumacz mi jak mozna naciac srube która jest schowana w feldze tarcza do metalu ktora jest okragla i duzej srednicy :polew:

Opublikowano

A to, ze Twoj ojciec sprzedal komus samochod z usterka to wlasnie polska kultura :thumbdown: ciekawe czy bys sie cieszyl gdybys kupil auto z taka niespodzianka :cool1:

Po drugie: wytlumacz mi jak mozna naciac srube która jest schowana w feldze tarcza do metalu ktora jest okragla i duzej srednicy :polew:

i ciekawe jak odkręcić śrubę śrubokrętem jak jest zapieczona i kluczem jej rady nie dali. Jak masz taką siłę w rękach żeby odkręcać zapieczone śruby śrubokrętem to zapraszam do mojej pracy, napewno sie przydasz.

P.S

Można spróbować podgrzać palnikiem śrubą trochę od zewnątrz i jak sie do to od wewnątrz i może pójdzie.

Najlepiej było by przyspawać nakrętkę.

Opublikowano

i ciekawe jak odkręcić śrubę śrubokrętem jak jest zapieczona i kluczem jej rady nie dali. Jak masz taką siłę w rękach żeby odkręcać zapieczone śruby śrubokrętem to zapraszam do mojej pracy, napewno sie przydasz.

P.S

Można spróbować podgrzać palnikiem śrubą trochę od zewnątrz i jak sie do to od wewnątrz i może pójdzie.

Najlepiej było by przyspawać nakrętkę.

Czyli tak jak napisane :tongue4::wink4:

Pozdrawiam