Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wycena komputera stacjonarnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym wycenic poszczegolne czesci mojego kompa i nie wiem ile wolac za to mam. Komputer zlozony w grudniu 2012r wiec 9 miesieczny na wszystko fakturki z pelna gwarancja:

procesor i5 3570

karta graficzna GTX 670 OC

plyta glowna MSI z77a-gd55

ramy 2x4gb Kingston 1600Mhz

zasilacz Be quiet 630w L8

dysk twardy 1TB Caviar blue

dysk Samsung 840 120GB

nagrywarka DVD

obudowa Fractal desing core 3000

klawiatura Logitech illuminated

ile ceni poszczegolne ceny i jak pisalem wyzej wszystko od grudnia 2012 a grafika kupiona w kwietniu 2013r. pozdrawiam

Opublikowano

Ja stosuje taką technikę, że szukam części na allegro i wyciągam średnią.

Opublikowano

Kolego będziesz sprzedawał kompa, na częsci / w całości??

Opublikowano

narazie bym chcial zeby ktos kto sie orientuje itd w wycenie wycenim mi te poszczegolne czesci zebym wiedzial czy wogole oplaca sie to sprzedawac :) ten zestaw wyszedl mnieok 4100zl do tego jesczze chlodzenie mam na proecsor za ktore dalem 150 zl prawie

Opublikowano

Jakby co szarpnąłbym GPU :naughty:

Opublikowano

Dosyć dobra jednostka. Szkoda takiej. Ja bym prędzej auto pchnął niż swoje PC ale kupę wielka mnie kosztował.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

jaki masz sprzet Krzysiek?

Opublikowano

i7 plus wszystko Gigabyte oprócz nagrywarki LG najwyższy model. Ale nagrać te 50Gb na dysk to trzeba mieć cierpliwość.

Komputronik wycenił zabawkę na 25000zł.

Szczerze mówiąc wyszło jakieś 15000 w przeliczniku bo wszystko od okupantów kupowałem oprócz dysków Ssd bo gwarancję wole mieć na miejscu. 2 juz zajechalem.

Sony Xperia Tapatalk 4.

---------- Post dopisany at 22:54 ---------- Poprzedni post napisany at 22:49 ----------

No ale lata lecą i będzie trzeba kupić 2 nowe grafiki. Tym razem GTX bo 7970 x 2 to tylko problemy i strasznie wyją.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

wow to widze ladny kombajn masz :) w jakie gry smigasz na tym kompie?

Opublikowano

Ta 8 lat stara astra smigalem bo tylko komp się liczył.

Syn gra w GTA Crysis 2 i 3 i Battlefield 3. Właśnie łazi za mną i dobre oceny zbiera bo chce Battlefield 4 i GTA V.

Ja kiedyś zajmowałem się zgrywaniem VHS do DVD.

Wszyscy koledzy mu zazdroszczą ze tata ma takiego pierdolca ;-)

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

hehehe dobre gierki crysis 2-3 i batter 3 :) wszystkie ukonczylem juz :) co ile czasu modernizujesz kompa? GTA 5 kiedy na kompa wychodzi?:decayed:

Opublikowano

Jakoś właśnie teraz wychodzi.

Przez audi to chyba 2 lata dałem ciała z kompem. Ostatnio wywaliłem 8 wentylatorów Gigabyte i wstawiłem Noctue czy jakoś tak ohydne brązowe ale podobno 1 liga.

Sony Xperia Tapatalk 4.

---------- Post dopisany at 23:28 ---------- Poprzedni post napisany at 23:13 ----------

A i pół roku prawie stały na komendzie zarekwirowane bo miałem starcie z Pro Bono Białystok za torrenty.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

ale jak za torrenty? sciagales z torrentow i Ci kompa zwineli?

Opublikowano

Nie do końca to tak ale oni tak uważają i przegrałem. Po prostu 2 lub 3 czyjeś kompy mi się przewijają miesięcznie przez chatę a to do przeróbki a to OC. Któryś musiał mieć torrenty w autostarcie i mój internet wiec na moje konto poszło. Ale mam nauczkę teraz najpierw deinstalacja torrenta a dopiero wtyczka z netem.

Sony Xperia Tapatalk 4.

---------- Post dopisany at 23:57 ---------- Poprzedni post napisany at 23:47 ----------

http://webhosting.pl/Kancelaria.Pro.Bono.chce.do.20.tys.zl.od.internautow.ktorzy.nielegalnie.pobierali.pliki

Sony Xperia Tapatalk 4.