Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zabawa z przednim zderzakiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Póki co mam seryjny zderzak a4 b6 ( nakladka+spojler ).

W tygodniu kupuję dokładkę S-line. Górę chcę zostawić seryjną i wolę już się pobawić, bo te 700 stów, które bym wydał na 's-linowską' mam przeznaczone już na inny mod.

Do tego muszę kupić te kratki boczne.

I teraz spraw najważniejsza:

Mam taką wizję, żeby góry i dolny grill zrobić na typ RS ( podobnie jak są te kratki boczne ). Dzięki temu nie będę musiał kupować dolnego grilla, a wiem, że to też kosztuje ok 400 zł.

Robił ktoś z Was już to ? Dużo roboty będzie ? Wiem, że muszę kupić siatkę na metry.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Nie znajdziesz dokladnie takiej siatki jak RS ........no moze podobna :wink:

Opublikowano

Oo stary dzięki :)

Szukałem siatek ale same romby wyskakiwały.

Teraz tylko musze ogarnąć jak to dorezać :banan:

Opublikowano

Pomysł fajny, ciekawe jak to wyjdzie?

Opublikowano

Będę dawał znać. Póki co szukam dokładki s line i jakiegoś info jak zbudować taki grill z tej siatki

Opublikowano

masz gotowy grill w dolny zderzak, z rombami podobnymi jak te koło halogenów. A pomysł z siatką :thumbdown: z daleka może to i wygląda ale z bliska masakra.

---------- Post dopisany at 14:06 ---------- Poprzedni post napisany at 14:05 ----------

tu masz coś na ten temat, bo też nad tym myślałem http://a4-klub.pl/b6-division-175/dolna-atrapa-grill-s4-zderzak-s-line-283071/

Opublikowano

No dobra, dolny grill OK :)

A górny ? Chcę taki sam, a nie widzę innego wyjścia jak robić samemu z siatki.

EDIT:

Skorzystam już z tematu i nie będę nowego zakładał.

Dużo jest roboty przy wymienianiu okiennych listew ? Chcę wymienić chrom na czarne, ponieważ chcę zrobić swoje a4 na black. Jedynie ranty i lusterka chcę białe/srebrne.

Tak samo tylne lampy ... efekt smoke uzyskam przez folie czy nowy klosz ?

Poozdro

Opublikowano

górny grill też znajdziesz w takie romby jak kratki halogenów, na allegro znalazłem tyle że nie ma miejsca na znaczek, na e-bay'u widziałem takie ze znaczkem.

Z wymianą okiennych listew jest trochę zabawy bo musisz tylny trójkąt razem z szybą wymienić- spróbuj okleić listwy folią np czarny mat :wink:

efekt smoke najlepiej uzyskasz przez oklejenie lamp folią do szyb, możesz spróbować pobawić się w malowanie specjalną farbą (jak dla mnie wyższa szkoła jazdy :kwasny: ), myślałem nad nowymi lampami smoke ale zamienniki są kiepskiej jakości :thumbdown:

Też mam czarne auto i robię go całego na czarnucha

-nie bawiłem się w grille w romby tylko zmieniłem na te z S4 shadow line,

-ramki szyb miałem czarne więc nie miałem tego problemu,

-tylne lampy chciałem zmienić na czarne (bo np hella do Golfów IV i do A6C5 robiła dymione), ale niestety te dostępne na ryku zamienniki są kiepskiej jakości, a o wyglądzie nie wspomnę i na razie sobie odpuściłem i zostawiłem seryjne (potem może kierunki i wsteczne przyciemnię, a resztę czerwoną zostawię,

-przyciemniłem sobie wszystkie szyby oprócz przedniej :decayed:

-wrzuciłem czarne felgi Ronala matt schwarz (czy jakoś tak),

-miałem to szczęście, że miałem bixenony, a one seryjnie mają wnętrze ciemnoszare/ czarne więc z przednimi lampami nic nie robiłem

-została mi zamiana znaczków :audi: na czarny połysk lub czarny mat (resztę wywaliłem) i jak na razie to będzie tyle z zewnątrz, a i oczywiście listwę bagażnika muszę na czarną zmienić

- z wewnątrz wrzuciłem czarny sufit z s-line i wszystkie dekory na piano black

W tej konfiguracji auto mi się bardzo podoba- zrobiło się takie mroczno-eleganckie :jerk:

Opublikowano
górny grill też znajdziesz w takie romby jak kratki halogenów, na allegro znalazłem tyle że nie ma miejsca na znaczek, na e-bay'u widziałem takie ze znaczkem.

Z wymianą okiennych listew jest trochę zabawy bo musisz tylny trójkąt razem z szybą wymienić- spróbuj okleić listwy folią np czarny mat :wink:

efekt smoke najlepiej uzyskasz przez oklejenie lamp folią do szyb, możesz spróbować pobawić się w malowanie specjalną farbą (jak dla mnie wyższa szkoła jazdy :kwasny: ), myślałem nad nowymi lampami smoke ale zamienniki są kiepskiej jakości :thumbdown:

-tylne lampy chciałem zmienić na czarne (bo np hella do Golfów IV i do A6C5 robiła dymione), ale niestety te dostępne na ryku zamienniki są kiepskiej jakości, a o wyglądzie nie wspomnę i na razie sobie odpuściłem i zostawiłem seryjne (potem może kierunki i wsteczne przyciemnię, a resztę czerwoną zostawię,

-miałem to szczęście, że miałem bixenony, a one seryjnie mają wnętrze ciemnoszare/ czarne więc z przednimi lampami nic nie robiłem

-została mi zamiana znaczków :audi: na czarny połysk lub czarny mat (resztę wywaliłem) i jak na razie to będzie tyle z zewnątrz, a i oczywiście listwę bagażnika muszę na czarną zmienić

W tej konfiguracji auto mi się bardzo podoba- zrobiło się takie mroczno-eleganckie :jerk:

z tego zostawienia zostawilbym tylko :audi: na przednim grillu tak jak jest :decayed:ale o gustach sie nie dyskutuje:wink:
Opublikowano

Z grillami zobaczymy jak to wyjdzie. Ale powiedz mi ... kratki boczne masz seryjne s line i dolny tak samo ? W sumie i tak najpierw muszę kupić dokładkę s line albo w ogóle cały komplet ale no ... nie mogę upolować nic.

Ani z przodu ani z tylu nie chcę znaczka. Z tyłu już zdjąłem i podoba mi się przemega - wiadomo - gust :)

W takim razie listwy okienne oraz tą z tyłu ogarnę na czarny karbon z 3M.

EDIT: chociaż się zastanawiam czy karbon to nie będzie przegięcie. Nie mogę sobie tego zwizualizować. I to wtedy muszę obklejać z zewnątrz tak ? Nie ściągam ich ?

Te folie do lamp mają jakąś homologacje ? Nie chciałbym się dowodu pozbyć.

Ja szyby przyciemnione z tyłu wszystkie mam również jak Ty :)

O felgach pomyślę jeszcze jakie, chciałbym z białym rantem, ale nie wiem czy znajdę czarne fele od Audi i ile koszt zrobienia białego rantu.

Dużo roboty na zmieniane lamp na bixenon ?

W środku w aucie chcę mieć czarną tapicerkę i srebrne dekory ( szczotkowane alu )

Powiedz mi ... podeślesz jakąś fotkę swojej audicy ? :)

Opublikowano

Dolny gril mam też od s4 boczne kratki s-line ,jak dla mnie gril bez znaczka słabo wygląda

---------- Post dopisany at 17:59 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

Bixy miałem w serii

---------- Post dopisany at 18:00 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

Fotke muszę jeszcze zrobić

---------- Post dopisany at 18:03 ---------- Poprzedni post napisany at 18:00 ----------

Biały rant w felgach mi jakoś nie leży, szyby mam wszystkie oprócz przedniej czytaj czołowej ciemne,

---------- Post dopisany at 18:06 ---------- Poprzedni post napisany at 18:03 ----------

Z tego co wiem to listew do oklejenia nie musisz ściągać

Opublikowano
Dolny gril mam też od s4 boczne kratki s-line ,jak dla mnie gril bez znaczka słabo wygląda

---------- Post dopisany at 17:59 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

Bixy miałem w serii

---------- Post dopisany at 18:00 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

Fotke muszę jeszcze zrobić

---------- Post dopisany at 18:03 ---------- Poprzedni post napisany at 18:00 ----------

Biały rant w felgach mi jakoś nie leży, szyby mam wszystkie oprócz przedniej czytaj czołowej ciemne,

---------- Post dopisany at 18:06 ---------- Poprzedni post napisany at 18:03 ----------

Z tego co wiem to listew do oklejenia nie musisz ściągać

Tuning Tour - Forums / AUDI A4 b6 full black

Widzi mi się coś jak to :) ... wiadomo, że muszę tylko zaślepić dolne kratki, chociaż 'goły' ic wygląda nieźle ... nie wiem jak z jego wytrzymałością wtedy ? Wiesz coś może o tym ?

Bixy w serii u b6 ? Nie słyszałem jeszcze o tym :) ale zazdroszczę ..

Z grillami w takim razie się jeszcze pobawię, bo tu naprawdę nie jestem zdecydowany co i jak. Jak już mowiłem, RS mi leży najbardziej :)

Felgi już kwestia gustu.

Co mówisz o czarnym karbonie na tych listwach okiennych ?

EDIT:

A przednie boczne są już poza przepisami prawda ? Wiadomo, że też chciałbym tak mieć ale no ..

Pozdrawiam.

Kolega UP :

widziałem już to - w 1 zderzaku jest tylko 1 otwór na spryskiwacz, a w drugim nie ma w ogóle. Ja mam dwa u siebie

Opublikowano

To nie jest miejsce na 1 spryskiwacz :grin: tylko zaślepka miejsca do wkręcenia haka czy ucha jak wolisz:wink:

Opublikowano
To nie jest miejsce na 1 spryskiwacz :grin: tylko zaślepka miejsca do wkręcenia haka czy ucha jak wolisz:wink:

:grin: dokladnie spryski powinny byc zaraz pod lampami a to jest tylko zaslepka do holu hehe

Opublikowano

Nazywa się to xenon plus, poczytaj masa tematów o tym jest i było to w serii od 2004 r w B6, czarny karbon niezle wyglada na czarnej B6, tylko nie porob wiochy np. karbon na listwach okiennych, cos innego na grilu i jeszcze cos innego np na tylnej listwie bagaznika.

No niestety albo wyglad albo przepisy, za przednie boczne policja sciga- raz mnie zlapali i dowod polecial- mam drugi komplet jasnych na zmiane i jak mnie zlapali i wyslali na przeglad to podmienilem a po przegladzie spowrotem czarne wrzucilem :grin: