Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prośba o zdjęcie mocowania silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

jestem świeżym posiadaczem A4 1.8 z 95r ADR. Autko sprawuje się OK, póki co nie sprawia problemów, jednak mam kilka rzeczy do porobienia przy nim ;). Zwracam się w tym temacie z prośbą o wrzucenie zdjęć mocowania silnika, głównie chodzi o zdjęcia tych mocowań które ujrzymy po wyjęciu filtra powietrza, oczywiście zdjęcia mogą być też z filtrem, grunt by było widać jak silnik jest przytwierdzony. Chodzi o to że mam zamontowany tam jakiś dziwny wynalazek, i chce zweryfikować jak to powinno wyglądać seryjnie. Dziękuje z góry i

Pozdrawiam!

Opublikowano

to wstaw zdjęcie tego wynalazku wtedy się zobaczy :P:)

Opublikowano

Rzuciłem okiem na Twoje zdjęcia, ale niestety nie umiem dojść do tego w jakim celu ktoś zamontował mój "wynalazek", jak tylko znajdę wolniejszą chwile to wrzucę zdjęcie.

Opublikowano

Kurde wrzucaj to zdjęcie bo nurtuje mnie co ty tam masz.

Opublikowano

Gdy filtr jest założony to za dużo nie zobaczysz, a nie mam obecnie czasu by to rozebrać. Jestem w pracy aktualnie, jak wyskoczę na chwile to zaraz tutaj wrzucę zdjęcie tego jak to wygląda z założonym filtrem. Pytanie główne, czy silnik w okolicach poduszki prawej (tej z takim "grzybkiem" gumowym) był dodatkowo mocowany do pasa przedniego? To co mam u siebie, czyli "wynalazek" polega na kawałku blachy która jest przykręcona do silnika, do jednego z końców blachy jest dospawana rurka która "łączy" się z pasem przednim. Wygląda to co najmniej dziwnie i chyba przez to silnik "idzie" w górę przy ruszaniu, jak gdyby miał silnik 500KM z Fast & Furious :grin:.

Opublikowano

Coś takiego podobnego w ADR miałem, ale oczywiście nie było to zakończone rurą, tylko odbojem. Aczkolwiek odbój jest chyba zakładana na element który można by nazwać rurą. Jak nie będzie odboju to oczywiście sinik będzie latał, szczególnie podczas odpalania i gaszenia. Jakby co powinienem mieć taki w chacie do oddania za grosze. Ewentualnie również z tą blachą.

---------- Post dopisany at 14:59 ---------- Poprzedni post napisany at 14:58 ----------

Chodzi generalnie o coś takiego:

poduszka odbój silnika audi a4 b5 90km (3391493246) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Wrzucam fotki wynalazku, pewnie pierwszy raz widzicie coś takigo, dobre co? Robione na szybko, cudem tam rękę włożyłem, bałem się że już nie wyjdzie :kwasny:

DSC_0743.jpg

DSC_0745.jpg

I co mam z tym zrobić, wywalić wynalazek i coś innego wsadzić? Jak to widzicie Panowie i Panie?

EDIT #1:

Drugie zdjęcie wypadałoby obrócić o 180 stopni, jest do góry nogami.

Opublikowano

Haha masakra. Ktoś wyreżał sobie brakującą część. Jasne że wywal to w kosmos ale musisz wstawić to co było tam ori razem z odbojem bo zaraz pozrywasz poduchy skrzyni a jak się postarasz to silnik wgniecie ci maskę. Odbój musi być. Tak jak mówiłem mam całe to ori mocowanie od mojego ADRa razem z odbojem.

Opublikowano

Maska już dostała strzała od tego "wynalazku". Tak to jest jak się daje auto do "szpecjalisty". Mógłbyś zrobić zdjęcie tego mocowania i odboju? Chciałbym wiedzieć jak to ma wyglądać seryjnie.

Opublikowano

Zrobić ci nie zrobię bo teraz mam tam APU 1,8T i odbój jest nieco inaczej montowany. Ale gdzieś powinienem mieć jakieś foty.

---------- Post dopisany at 15:27 ---------- Poprzedni post napisany at 15:24 ----------

ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting