Skocz do zawartości
IGNOROWANY

numer katalogowy przepływomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktoś może jaki jest nr katalogowy przepływomierza do 1.8 adr 95 r. u mnie była jakaś podróbka. chce wymienić bo pokazuje błąd na VAG'u.

czy od 1.6 pasuje czy musi być taki jak idzie seryjnie?

Opublikowano

od 1.6 też pasuje ale przepływek były chyba 2 rodzaje w 1.8 i 1.6 zobacz jakiego producenta miałeśwcześniej albo na ilu pinową kosć czy 3 czy 5

jak 3 to hitahi

Opublikowano

w silnikach ADR do 1997 były przepływomierze 3 pinowe ( tzn we wtyczce masz 3 styki ) w ADR od 1997 były już takie przepływomierze jak 1,8 i 1,6 modele silników APT, ARG, ADR, AVV takie same 5 pinowe, musisz zobaczyć jaką masz wtyczkę i wtedy podpowiemy ci jakiego MAFA mmasz szukać

Opublikowano

ja mam 3 pinową

---------- Post dopisany at 21:45 ---------- Poprzedni post napisany at 21:43 ----------

a przed zaczęciem sie problemów była podróbka więc nie wiem czego mam się trzymać

Opublikowano

U mnie jest założona taka: 058 133 471 HITACHI

Znalazłem jednak też info że w niektórych ADR była montowana 037 906 461B też HITACHI

Opublikowano

przełożyłem już dwie przepływki hitachi i nadal na VAG' u pokazuje błąd przepływki

Opublikowano

Jaki to błąd?

Może kable uszkodzone albo kostka po drugiej stronie nie podłączona?

Jak masz miernik to sprawdź napięcia na kostce. Z tego co pamiętam to na PIN 1 jest sygnał (na wolnych obrotach ok 1,2V), pozostałe piny to masa i zasilanie (nie pamiętam już polaryzacji) ale pomiędzy nimi powinno być miej więcej tyle co na akumulatorze.

Opublikowano

nie pamiętam jaki błąd. na mierniku pokazuje dobre napięcie