darkos15 Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 Witam, Mam następujący problem, wyskakuje po podłączeniu vaga błąd 01332 ( w module komfortu ). Żadnych błędów więcej. Po kasowaniu w ciągu sekundy wraca. Zamki, szyby wszystko działa. Dodam, że samochód mam od ponad 2 lat i nigdy nie działało pojedyncze mrugniecie kierunków przy zamykaniu samochodu, natomiast przy otwieraniu zawsze było w porządku i mrugają dwa razy. Sprawdzałem kodowanie modułu i mruganie przy zamykaniu jest włączone. Nie mam pojęcia co może być przyczyną. Chyba zostaje wyciągnięcie i sprawdzenie modułu czy styki nie zaśniedziały lub nie dostała się do niego wilgoć, a może ktoś ma inny pomysł? 01332 - Door Control Module: Passenger Side (J387) 80-00 - Single-Wire Operation
MemberA4 Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Ja bym najpierw sprawdził okablowanie drzwi w łączniku gumowym, być może kable są pozrywane...
andrzej22 Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 01332 podają, że sterownik drzwi pasażera J387 i tam pewnie musisz szukać
darkos15 Opublikowano 25 Września 2013 Autor Opublikowano 25 Września 2013 Dzięki za odpowiedzi, zaraz zdejmę łącznik gumowy, międzyczasie sprawdziłem moduł komfortu suchutki. ---------- Post dopisany 25-09-2013 at 22:04 ---------- Poprzedni post napisany 24-09-2013 at 11:37 ---------- Problem rozwiązany. Po odłączeniu kostki drzwi okazało się, że styki były po części pokryte zielonym nalotem. Po wyczyszczeniu błąd zniknął.
Rekomendowane odpowiedzi