Matisline11 Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 Tak jak w temacie przestała działac mi klima podjechałem do warsztatu gdzie stwierdzono zatarcie się sprzęgła sprężarki . I powiedziano mi , że trzeba wymienic całą sprężarke a gdyż są to koszty to pytanie czy można poruszac się takim autem włączajac sam ciepły nawiew AC . ?
Arbam Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Tak można, sam tak jeździłem jakiś miesiąc, można też wymienić samo sprzęgło z kołem pasowym jeśli sprężarka nie jest zatarta, ale to tylko w dobrym serwisie klimy.
jacek70 Opublikowano 16 Października 2013 Opublikowano 16 Października 2013 Możesz jeżdzić ale klimy nie włączaj.Tak będzie lepiej do czasu naprawy.
Matisline11 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 26 Czerwca 2014 Witam , dzisiaj rozebralem pampersa i od dolu zobaczylem , że koło na sprężarce się obraca a w środku stoi czy świadczy to o zatarciu czy o zerwaniu sprzęgiełka . i co w takim wypadku zrobic ?
lemg1 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Witaj(cie). Mam podobny problem. Dziś zadymił mi pasek od klimy. Po wyłączeniu chłodzenia (sprzęgiełko nie sprzęgało wtedy pompy) problem ustąpił. Po 5min jazdy (gdy układ się pewnie ochłodził) załączona pompa klimy pracowała już prawidłowo, układ z powrotem już schładzał wnętrze. Stąd nadzieja, że to nie tłoczki pompy się zatarły, tylko któreś z łożysk. Proszę o pilną pomoc, ponieważ wybieram się z rodziną na wakacje, a tu masz... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi