Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Klimatyzacja -niesprawna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupilem samochud mam tam klimatronika jednak niedziala co mam najpier zrobic zeby doprowadzic klimatyzacje do ladu oczywiscie jak jest to mmozliwe najmniejszym kosztem ,poprostu niechce zeby jakis frajer naciagnol mnie na niewiadomo na jakie koszty naprawy diekuje z gory za pomoc pozdrawiam Pio_p

Opublikowano

1. podłaczasz vag-coma, żeby zobaczyć czy nie ma poważniejszych błędów

2. potem można sprawdzić szczelność układu (uwaga, czasem okazuje się, że trzeba nabić układ z kontrastem i dopiero szukać wycieku czynnika).

Opublikowano

Witam kupilem samochud mam tam klimatronika jednak niedziala co mam najpier zrobic zeby doprowadzic klimatyzacje do ladu oczywiscie jak jest to mmozliwe najmniejszym kosztem ,poprostu niechce zeby jakis frajer naciagnol mnie na niewiadomo na jakie koszty naprawy diekuje z gory za pomoc pozdrawiam Pio_p

sprawdz bledu w klimatroniku, co to znaczy ze nie dziala? sprezarka sie nie uruchamia? czy uruchamia ale dmucha cieplym? czy po wlaczeniu sniezynki jest na wyswietlaczu czy zaraz znika? opisz wiecej szczegolow, moim skromnym zdaniem brac czynnika chlodzace moze byc przyczyna, ale daj znac odnosnie powyzszych pytan co i jak.

Opublikowano

a masz klimę nabitą. bo mi też nie działała i myslałem że jest popsuta a tu się okazało że była pusta. odnośnie śnieżynki to mi się świeciła nawet jak klima nie działała tzn. nie chłodziła