Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z działaniem N75 auto sie wolno zbiera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:Witam,

Mam takie pytanie do znawców tematu mianowicie po podłączeniu vaga i analizie grupy 011 w BS w próbie statycznej ECU zwiększa obroty i cały czas myslamem, ze zasada jest iż w chwili przełączenia w OFF to N75 osiąga wartość 0.0% a ciśnienie spada a w trybie ON N75 osiąga 100% a ciśnienie wzrasta. Tak chyba powinno być w praktyce?? Poprawcie mnie jeżeli sie mysle:facepalm:

Natomiast u mnie wyglada to zupełnie odwrotnie w trybie OFF N75 osiąga 100% a w ON 0%:polew:

Czy ma ktoś moze jakiś pomysł na ten przypadek...???

Druga sprawa posiadacie może jakiś najprostrzy patent na wytarganie zaworu N75 na warsztat???

Pozdrawiam

Opublikowano

Napisz jeszcze z czy turbina ze zmienną geometrią czy nie.

Opublikowano
  • Autor

Tak ze zmienną geometrią :wink:

Opublikowano

Mam takie pytanie do znawców tematu mianowicie po podłączeniu vaga i analizie grupy 011 w BS w próbie statycznej ECU zwiększa obroty i cały czas myslamem, ze zasada jest iż w chwili przełączenia w OFF to N75 osiąga wartość 0.0% a ciśnienie spada a w trybie ON N75 osiąga 100% a ciśnienie wzrasta. Tak chyba powinno być w praktyce?? Poprawcie mnie jeżeli sie mysle:facepalm:

Natomiast u mnie wyglada to zupełnie odwrotnie w trybie OFF N75 osiąga 100% a w ON 0%:polew:

Druga sprawa posiadacie może jakiś najprostrzy patent na wytarganie zaworu N75 na warsztat???

Pozdrawiam

W trybie OFF ciśnienie spada (sztanga idzie na sam dół) N 75 osiąga 99,65%

w trybie ON ciśnienie rośnie (sztanga zaciągnięta na maksa ) N 75 osiąga 00,0%

Tak ma być

a tu o co Ci chodzi ..o demontaż N75 z samochodu?

Opublikowano

zrób log w gr 11 dynamiczny zobaczy co się dzieje albo najlepiej komplet logów

Opublikowano
  • Autor

a tu o co Ci chodzi ..o demontaż N75 z samochodu?

Tak dokładnie o wyjęcie go z auta bez rozbiórki połowy elementów :wink:

---------- Post dopisany at 18:46 ---------- Poprzedni post napisany at 18:45 ----------

zrób log w gr 11 dynamiczny zobaczy co się dzieje albo najlepiej komplet logów

Tak myślałem, że bez tego się nie obędzie :decayed:

Opublikowano
Tak dokładnie o wyjęcie go z auta bez rozbiórki połowy elementów :wink:

Tu Ci niestety nie podpowiem ..Mam inny silnik...:kwasny:

Może ktoś inny Ci podpowie co i jak ...

Opublikowano

w AJM musisz ściągnąć plastikowy dolot do filtra powietrza i jak masz sprytne palce to dasz rade go odkręcić chociaż ciężki dostęp trzyma się na dwóch śrubkach obok wentylatora klimy ściągasz wężyki odpinasz wtyczkę i jest .Lepszy dostęp jest po odchyleniu pasa przedniego z chłodnicami ale tu już więcej rozkręcania jest .

Opublikowano
  • Autor
w AJM musisz ściągnąć plastikowy dolot do filtra powietrza i jak masz sprytne palce to dasz rade go odkręcić chociaż ciężki dostęp trzyma się na dwóch śrubkach obok wentylatora klimy ściągasz wężyki odpinasz wtyczkę i jest .Lepszy dostęp jest po odchyleniu pasa przedniego z chłodnicami ale tu już więcej rozkręcania jest .

Dzięki kolego właśnie czegoś takiego potrzebowalem:wink:

Opublikowano

A jak sprawa wyglada w AVG jak wyciagnac N75 w tym wlasnie silniku?

Opublikowano
  • Autor

Myśle ze nie ma zbyt dużej różnicy i kolejność postępowania będzie podobna ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Opublikowano
A jak sprawa wyglada w AVG jak wyciagnac N75 w tym wlasnie silniku?

ściągasz dolot 2 śrubki wypinasz go z filtra i ju z widzisz poniżej n75

Najlepiej mała grzechotka 1/4 i nasadka 10

Opublikowano
  • Autor

Pozdrawiam

W trybie OFF ciśnienie spada (sztanga idzie na sam dół) N 75 osiąga 99,65%

w trybie ON ciśnienie rośnie (sztanga zaciągnięta na maksa ) N 75 osiąga 00,0%

Tak ma być

A tutaj mam info z forum VW takie:

Test turbiny i zaworu N75 dla TDI

- N75 [LDR] zawór regulujący ciśnienie doładowania

- DTC 00575.

1. diagnostykę rozpoczynamy od upewnienia się, iż Imm działa poprawnie oraz, że dynamika gazów spalinowych nie jest niczym zakłócona.

2. dokonujemy analizę grupy 011BS w próbie statycznej.

ECU zwiększy obroty [w różnych zakresach - w zależności od typu silnika]. należy zwrócić uwagę na regularność ciśnień w poz. 3 oraz na poz. 4 - czyli działanie N75.

zasadą jest, że w chwili przełączenia się w tryb OFF N75 osiąga wartość 99,6%, a ciśnienie w poz. 2 spada i utrzymuje się na stałym poziomie.

w trybie ON: N75 osiąga wartość 0%, ciśnienie w poz. 2 wzrasta i utrzymuje stałą wartość.

- do prawidłowej oceny działania kierownic potrzebna jest obserwacja tzw. sztangi

Co wy na to :decayed: