Amano Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Witam Mam kilka pytań. Po pierwsze chciałbym sprawdzić jakie klocki ( typ ) powinienem mieć z przodu. Koło koła zapasowego jest jakaś podobno naklejka ? Jakiego numeru mam szukać ? Po drugie. Po wymianie klocków z przodu na boscha hamulce zaczęły mi lekko czasami popiskiwać. Obecnie piszczą prawie przy każdym hamowaniu, niezależnie czy pada deszcz czy jest słońce. Jest to dla mnie dobijające. Z tego co patrzyłem na allegro po oznaczeniach silnika są dwa rodzaje przednich klocków do mojego samochodu. Różnią się nieznacznie. Czy człowiek, który mi wymieniał klocki na boscha mógł wsadzić nie ten typ klocków czy jest to niemożliwe? Mam pudełko po klockach bosch, nie mam natomiast starych. Trzecia sprawa. Ze względu na te piski chcę zakupić komplet przód i tył klocków ATE. Z tył odkręcałem ostatnio sam koło i na jednej z okładzin jest jeszcze pół centymetra klocka. Nigdy wcześniej tylne klocki nie piszczały. Tarcze z przodu dawałem do tokarni. Ładnie mi je przeszlifowali myślałem, ze to jest przyczyną pisków. Nic to nie dało. Z góry dziękuję za pomoc i odpowiedź na moje pytania.
Fido Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Innego typu nie da się założyć bo by nie pasowały. Ja zakupiłem ori Audi na przód i też mi popiskują.
Dev Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Daj Ferodo, nie Ate. Piszczenie nie jest winą klocków tylko montażu. Klocki z pierwszego foto sa do tarczy 288 lub 312mm Z drugiego do tarczy 320 i 345 mm
Fido Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Piszczenie nie jest winą klocków tylko montażu. Możesz rozwinąć ?
Dev Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 Klocek ma gdzies luz w jarzmie. Trzeba go zniwelowac albo źle dobrane klocki.
Fido Opublikowano 29 Września 2013 Opublikowano 29 Września 2013 U mnie jakichś większych luzów brak. Klocki ori Audi Może źle się dotarły, tzn któryś mógł się zeszklić ? Nie chce mi się raz jeszcze zaglądać.
Rekomendowane odpowiedzi