tony84 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 witam. mama taki problem. otóż dzisiaj po długim rozstaniu znowu zacząłem użytkowanie niuni. i pierwsze co musiałem zrobic to dolać płynu do spryskiwaczy. i tu pojawił się problem. leje płyn a wszystko wycieka gdzieś od spodu. i teraz moje pytanie jak wymątować zbiorniczek płynu do spryskiwaczy?? popatrzyłem troche i to chyba nie taka łatwa sprawa, bez kanału chyba nie da rady. jak ktoś to u siebie robił to prosiłbym bardzo o wskazówki co jak i gdzie
tony84 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 zderzak musisz zdjąć i nadkole lewe mcm00 na szczęście nie miałeś racji. wystarczy podnieść auto, odkręcić koło i odkręcić nadkole. i wtedy jest :good: dostęp do zbiorniczka. jest praktycznie "na wierzchu".wystarczy jeszcze odkręcić trzy śruby, odpiąć kostki od pompek od spryskiwaczy szyb i reflektorów i czujnika oraz przewody do spryskiwaczy i można swobodnie wyjąć zbiorniczek.
P-U-M-A Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Ja też mam takie pytanie ale nie do wyciągania całego zbiorniczka jedynie chodzi mi o to jak wylać płyn letni bo chce wlać ten zimowy bez żadnych mieszań.
mcm Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Ja też mam takie pytanie ale nie do wyciągania całego zbiorniczka jedynie chodzi mi o to jak wylać płyn letni bo chce wlać ten zimowy bez żadnych mieszańa nie możesz po prostu wypompować przez spryski, chyba że chcesz zachować,wtedy można wężyk przez wlew wsadzić i wyciągnąć jak kiedyś się benzynę z baku wyciągało
graba83 Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 kolego a może poprostu pompka spryskiwacza się podniosła i leje się przez otworek wciśnij ją do końca i zalej wodą, jak nie to fura w góre nadkole wywalić i po temacie
Rekomendowane odpowiedzi