KERCZI Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 Jak to mówią, każdy kolor jest dobry byle był czarny dokladnie p.s. nie wypchales pomaranczowych kierunkow :gwizdanie: :thumbdown:
siemian Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Opublikowano 29 Maja 2010 jeszcze się nad tym zastanawiam. I tak jest to wszystko rozebrane do lakierowania, więc jak się zdecyduje to podjade po lampy i to zrobie. Troche się obawiam żeby czegoś nie sp***dolić... Sama myśl o wkładaniu lampy do piekarnika mnie przeraża...
akjam Opublikowano 29 Maja 2010 Opublikowano 29 Maja 2010 No czekam na to jak będzie to wszystko gotowe i autko wróci od lakiernika.
kozaki12 Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 jeszcze się nad tym zastanawiam. I tak jest to wszystko rozebrane do lakierowania, więc jak się zdecyduje to podjade po lampy i to zrobie. Troche się obawiam żeby czegoś nie spier***ić... Sama myśl o wkładaniu lampy do piekarnika mnie przeraża... Dokładnie ... samo to. Zastanawiałem się że może spawarką do plastiku wziąć odpowiednia dysze, ustawić dobrą temperature i intensywność nadmuchu ciepłego powietrza i spróbować rozkleić klosze... ale to też takie moje luźne pomyślunki bo sam chce wybić własnie te kierunki i dodatkowo pozakładać ledy do pozycyjnych i DRLow...
truckmaniac Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 jeszcze się nad tym zastanawiam. I tak jest to wszystko rozebrane do lakierowania, więc jak się zdecyduje to podjade po lampy i to zrobie. Troche się obawiam żeby czegoś nie spier***ić... Sama myśl o wkładaniu lampy do piekarnika mnie przeraża... Dokładnie ... samo to. Zastanawiałem się że może spawarką do plastiku wziąć odpowiednia dysze, ustawić dobrą temperature i intensywność nadmuchu ciepłego powietrza i spróbować rozkleić klosze... ale to też takie moje luźne pomyślunki bo sam chce wybić własnie te kierunki i dodatkowo pozakładać ledy do pozycyjnych i DRLow... Kuźwa. Czego się boicie? Sposób z piekarnikiem jest dobry. Ja rozkleiłem swoje z B6, a wy sie boicie lampy od B7 wkładać do piekarnika
KERCZI Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 sprawa jest banalna az dziw. do modu potrzebny nozyk do tapet, piekarnik, klej montazowy bezbarwny, benzyna ekstrakcyjna, sciagnac metalowe klipsy wlozyc do piekarnika na jakies 180st C i na kilka minut tak podgrzac lampke nozykiem potem objechac lampe, potem dokladnie wyczyscic benzyna ranty i miejsca po kleju po tym jak juz lampa wystygnie, dodatkowo mozna odrazu przeczscic soczewke i odblysnik, wazne zeby plukac sama woda biezaca bez zadnych dodatkow dekielek wypychamy Pamietac aby wlozyc potem zarowke opalizujaca do kierunku bo pomaranczowa bedzie paskudnie wygladala potem wycieramy do sucha wszystko, sprawdzamy czy nie ma plam, smug, zakladamy klipsy objezdzamy lampe klejem do okola, chwile podstyga i ladnie palcem objezdzamy i zbieramy naddatek kleju, kilka godzin schniecia w jakims cieplym pomieszczeniu i ot ta cala operacja. Jak dobrze wyplenicie szczeline dookola klejem/silikonem to potem nie bedzie dodatkowo klosz parowal co ma miejsce niestety przy ORI lampach...
truckmaniac Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Dodać jeszcze trzeba, że piekarnik musi być koniecznie z termoobiegiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Inaczej lampa wam się delikatnie rozpłynie
kozaki12 Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 pierwsze co wirus pozniej te lampy gdzies na forum widzialem filmik jak koles rozrywal te klosze po wyjeciu z piekarnika, bodajze wlosi bawili sie w kucharzy
truckmaniac Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 pierwsze co wirus pozniej te lampy gdzies na forum widzialem filmik jak koles rozrywal te klosze po wyjeciu z piekarnika, bodajze wlosi bawili sie w kucharzy Hiszpanie
Wojtek_A4 Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 B ladny zderzaczek Tez jak zmienialem teraz na DTMa mialem wywalic te pomarancze z lampy ale jakos sie boje...
truckmaniac Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 B ladny zderzaczek Tez jak zmienialem teraz na DTMa mialem wywalic te pomarancze z lampy ale jakos sie boje... Mientkie pytki jesteście
siemian Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Opublikowano 30 Maja 2010 B ladny zderzaczek Tez jak zmienialem teraz na DTMa mialem wywalic te pomarancze z lampy ale jakos sie boje... Mientkie pytki jesteście może Co do zderzaczka DTM też się zastanawiałem ale wybrałem zderzak z grillem od s4 bo na niego chorowałem od początku
Wojtek_A4 Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 B ladny zderzaczek Tez jak zmienialem teraz na DTMa mialem wywalic te pomarancze z lampy ale jakos sie boje... Mientkie pytki jesteście może Co do zderzaczka DTM też się zastanawiałem ale wybrałem zderzak z grillem od s4 bo na niego chorowałem od początku Tez taki mialem u siebie. Grill S4 jest duzo ladniejszy od s lina. U mnie czas na zmiany
Cineksik Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 ... Ja rozkleiłem swoje z B6, a wy sie boicie lampy od B7 wkładać do piekarnika Artur a po co w B6 rozklejałeś :?:
truckmaniac Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 ... Ja rozkleiłem swoje z B6, a wy sie boicie lampy od B7 wkładać do piekarnika Artur a po co w B6 rozklejałeś :?: Czarne środki rezałem
siemian Opublikowano 30 Maja 2010 Autor Opublikowano 30 Maja 2010 B ladny zderzaczek Tez jak zmienialem teraz na DTMa mialem wywalic te pomarancze z lampy ale jakos sie boje... Mientkie pytki jesteście może Co do zderzaczka DTM też się zastanawiałem ale wybrałem zderzak z grillem od s4 bo na niego chorowałem od początku Tez taki mialem u siebie. Grill S4 jest duzo ladniejszy od s lina. U mnie czas na zmiany z tego co pamiętam to miales kiedys nawet srebrny zderzak s-line do sprzedania
Wojtek_A4 Opublikowano 30 Maja 2010 Opublikowano 30 Maja 2010 Wojtek pokaz dtma na swojej furmance... Temat nizej na głownym: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_zderzak_dtm_polakierowany_str_20-t88351.285.html[br]Dopisany: 30 Maj 2010, 20:07_________________________________________________ B ladny zderzaczek Tez jak zmienialem teraz na DTMa mialem wywalic te pomarancze z lampy ale jakos sie boje... Mientkie pytki jesteście może Co do zderzaczka DTM też się zastanawiałem ale wybrałem zderzak z grillem od s4 bo na niego chorowałem od początku Tez taki mialem u siebie. Grill S4 jest duzo ladniejszy od s lina. U mnie czas na zmiany z tego co pamiętam to miales kiedys nawet srebrny zderzak s-line do sprzedania Tak. NIe zalozylem go bo wpadl mi s4 w dobrej cenie. No a teraz DTM.
siemian Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2010 Dorwałem głośniki BOSE 8e0 035 411B. Teraz miałem założone BOSE 8e0 035 411A. Audi zmieniło w kwietniu 2007 model A na model B. Wyglądają tak: A skusiłem się na nie dlatego że są z października 2008 więc prawie nówki a wiadomo jak to z głośnikami bywa że się starzeją (poprzednie BOSE miałem z 2002 roku). Grają bardzo ładnie ale jak nadarzyła się okazja na prawie nówiki to się skusiłem. Temat jak rozróżnić głośniki BOSE opisalem tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6b7_etap_stage_pierwszy_zmiany_wzmacniacza_na_bose-t93747.0.html;msg1633293#msg1633293 Niestety z podłączeniem musze czekać aż autko wróci od lakiernika
KENOiX Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Siemian opowiadaj, którą to warstwę lakieru Ci już lakiernik kładzie?
Rekomendowane odpowiedzi