Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Komunikacja radia Concert II w audi a4 b7 (po CAN czy K-LINE) ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Montuję aktualnie kierownicę wielofunkcyjną w a4 B7, okazało się niestety, że mam radyjko Concert II (1DIN) z a4 B6 i jak wiadomo nie działa lewa strona kierownicy MF. Chciałbym podmienić ww. radyjko na takie samo tylko, że z rocznika 2005, czyli już z a4 B7, domyślam się że kierownica powinna ożyć w pełni.

Interesuje mnie natomiast komunikacja ww. radyjka. Moje radio z 2002r. nie łączy się z VCDSem prawdopodobnie przez to, że nie ma doprowadzonej do kostki zasilającej kabelka K-LINE (CANy prawidłowo podpięte pod licznik).

Czy nowsze radia Concert z B7 komunikują się dalej po K-LINE czy już jedynie po CANie i nie będę musiał ciągnąc kabla K-LINE do 15pinu wtyki OBD2????

Z góry dzięki za odpowiedzi ;)

Opublikowano

No to jeszcze jedno pytanko gdybym chciał podłączyć jakoś się do mojego Concerta (musze odblokowac zmieniarkę, bo kupiłem też emulator MP3), a nie chcę tego robić na stole to czy podłączając radio do Ibizy mojej żonki, która ma wyprowadzoną k-line da się połączyć z radiem VCDSem???

Opublikowano

Faktycznie jest różnica między Concertami z b6 i b7 jeśli chodzi o multifunkcję? Zawsze myślałem że radia są takie same.

Opublikowano
Faktycznie jest różnica między Concertami z b6 i b7 jeśli chodzi o multifunkcję? Zawsze myślałem że radia są takie same.

Jest jest różnica, tak jak pisałem w Concercie z B6 podpiętym pod multifunkcje z B7 działa tylko regulacja głośności.

...no i ponoć w druga strone jest tak samo (kierownica MF z B6 + concert z B7)

---------- Post dopisany at 18:32 ---------- Poprzedni post napisany at 12:16 ----------

No i k-line podciągnięte bezpośrednio pod złącze diagnostyczne, komunikacja z radiem jest ;)

Opublikowano

A czy ktoś się orientuje czy concert z 04' roki w b6 też jest bez K-lini ?
Bo jestem w trakcie zmiany radia na RNS-a i nie bangla mi połączenie się z navi, w starej wtyczce od concerta niby był wyprowadzony kabel k-line