piter1114 Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 witam! mam pytanie, czy warto zabrać się za przeczyszczenie przepływomierza i przepustnicy przy lekkim szarpaniu? czy odpuścić sobie temat, bo można tylko pogorszyć... różnie na forum chłopacy piszą pzdr,
oca69 Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Przepustnice owszem nawet wskazane od czasu do czasu ( tylko nie zapomnij zaadoptować po robocie ) , a przepływomierza się nie czyści !!!
piter1114 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Opublikowano 4 Października 2013 nie czyści się przepływomierza? a tu cały wątek http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/2-5tdi-czyszczenie-przeplywomierza-37616/ więc jak? A jak to jest z adaptacją przepustnicy w silniku AHL? podobno w tym silniku nie trzeba robić adaptacji, prawda?
oca69 Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 http://a4-klub.pl/warsztat-zrob-to-26/adaptacja-przepustnicy-2300/ tu masz opisane jak to zrobić za pomocą kluczyka. Przepływomierza się nie czyści bo jest on na to za delikatny , takim sposobem możesz tylko pogorszyć sytuacje
Labiel Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 Co do przepływomierza to można czyścić ale trzeba uważać bo to cholernie wrażliwe urządzenie. Ale jeśli chodzi o przepływkę to zanim zabrałbym się za jej czyszczenie w celu jej ratowania to raczej bym ją w pierwszej kolejności zvagował żeby zobaczyć jak działa. Bo jeśli okaże się że działa prawidłowo to nie ruszałbym. Co do szarpania: cały układ WM, filtr paliwa, szczelność dolotu.
Arczi387 Opublikowano 4 Października 2013 Opublikowano 4 Października 2013 podepnij pod vag i odczytaj jakie ma parametry przepływka powinna miec koło 800mg kiedy wciśniesz gaz . Ja u siebie w tdi miałem właśnie taki problem ze szarpał i na zimnym nie równo pracował okazało sie ze przepływka. Przy dodaniu gazu miała koło 300-350 czyszczenie jej nic nie pomogło.
Rekomendowane odpowiedzi