Maxfly Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Witam serdecznie. Proszę o pomoc w sprawie zdiagnozowania usterki. Auto stało kilka dni na dworze i po powrocie do auta nie mogę go otworzyć za pomocą pilota. Dioda w drzwiach kierowcy świeci w sposób ciągły. W klapie tylnej nie ma wkładki zamka. Jeśli ktoś to przerabiał to proszę o pomoc. Błagam tylko proszę nie pisać o wybijaniu szyb, odginaniu drzwi, drutach przez uszczelkę itd. Co oznacza świecenie w sposób ciągły diody w drzwiach kierowcy?? Czy pomimo braku zasilania drzwi kierowcy za pomocą kluczyk muszą się dać otworzyć?? (pytam bo pewnie od nowości nikt nie otwierał kluczykiem auta i wkładka się zastała).
Fr0styyy. Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Drzwi kierowcy otworzysz kluczykiem nawet bez zasilania.
Maxfly Opublikowano 8 Października 2013 Autor Opublikowano 8 Października 2013 A co oznacza świecąca w sposób ciągły dioda w drzwiach kierowcy??
Fr0styyy. Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 Tego nie wiem. Próbowałeś drugim pilotem? Może baterie padły.
Maxfly Opublikowano 8 Października 2013 Autor Opublikowano 8 Października 2013 Bateria w pilocie jest sprawna.
GreGoriO Opublikowano 8 Października 2013 Opublikowano 8 Października 2013 wd40 i rozruszać wkładkę...chyba że jest jak u mnie, drugi kluczyk tylko do drzwi. sprawdź
Maxfly Opublikowano 9 Października 2013 Autor Opublikowano 9 Października 2013 Nie no kluczyk jest ori i wkładka też, tylko kluczyk nie wchodzi do końca i się nie obraca. Jutro powalczę z jakimś WD40. Zastanawia mnie tylko dlaczego roczny aku przez ok 10 dni w obecnych temperaturach się rozładował i dlaczego w sposób ciągły świeci ta dioda?? Może załączyła się jakaś blokada, bo ktoś próbował się włamać?? ---------- Post dopisany 09-10-2013 at 11:02 ---------- Poprzedni post napisany 08-10-2013 at 22:33 ---------- Dziś w serwisie w Niemczech usłyszałem odpowiedź, że ktoś próbował się włamać do auta i drzwi zablokowały się. Dygresja 1: Kiepscy ci złodzieje w Niemczech; Dygresja 2: Nie chce mi się w to wierzyć, bo w takim razie dlaczego nie można otworzyć z pilota??
tkuczera Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Jak nie ruszysz wkładką to i tak pewnie będzie do wymiany. Najprościej będzie właśnie wybić szybę i najtaniej
arkady1321 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 chyba szybka pozostanie do
mastapi Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Pogadaj moze z jakimis polskimi złodziejami niech otworza:kox:
arkady1321 Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 ale i tak zamek będzie do wymiany...........
tkuczera Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 Złodzieje wyrywają wkładkę i obracają poprzez zębatkę mechanizm otwierający drzwi.
chomiczesq Opublikowano 9 Października 2013 Opublikowano 9 Października 2013 jeśli tak ci powiedzieli w serwisie to pewnie coś w tym jest... a masz otwieranie i zamykanie szyb z pilota?? działa?? nie wiem czy to możliwe ale może centralny się rozkodował?
Rekomendowane odpowiedzi