Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Odpowietrzenie bloku silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pękniętą rurkę odpowietrzającą blok, silnik chodzi normalnie nie jest jakoś oblany olejem czy coś, ale wypadało by to wymienić da rade to kupić w sklepie moto czy tylko ASO. Czy w ogóle jakoś się spieszyć z wymianą

Bez_tytu_u.jpg

Opublikowano

przez tą odmę silnik może sobie falować bo zaciąga lewe powietrze,odma zamiennik do kupienia w sklepie moto około 50 zeta,w ASO coś około 100 lub więcej,wymienić i mieć spokój.

Opublikowano

Jeszcze pytanie, czy trzeba dużo narozbierać żeby wymienić ten wąż?

Opublikowano

ja ściągam przepustnice do tego celu lub cały kolektor dolotowy(w tedy trzeba nowe opaski) ok godziny roboty

Opublikowano

ja u siebie jak dwa miechy temu wymieniałem ta rurke to nic nie odkrecalem. prawie dwie godz. roboty ale się da

Opublikowano
ja u siebie jak dwa miechy temu wymieniałem ta rurke to nic nie odkrecalem. prawie dwie godz. roboty ale się da

no właśnie mam zamiar spróbować bez rozbierania, rozebrać zawsze można:decayed:

---------- Post dopisany at 14:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:55 ----------

dało rade :decayed:trochę ciężko ale dało rade w 2 godzinki opanować sytuacje plus wężyk podciśnienia jeszcze znalazłem popękany no to wleciał z metra także tego:banan:

Opublikowano

Ja tam zawsze wolałem zwalać kolektor. Raz dałem nowe opaski a potem jak cokolwiek chciałem robić to 10 minut i kolektor miałem na wierzchu.

Opublikowano

pod blokiem :facepalm: jestem hardcorem:kox: