barb123 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 Panowie czy jest normalne że przy obudowie filtra powietrza słychac taki jakby bulgot ? Nie wiem jak to nazwać. Po wypięciu zaznaczonego węzyka odmy nie ma juz tego dzwięku. Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - f2bf0f8cfdd46.jpg Z tego węzyka powinno wylatywac powietrze ? Bu mnie tak jest
soul87 Opublikowano 12 Października 2013 Opublikowano 12 Października 2013 BFB tak maja... sam sie zastanawialem co to jest, to jest dzwiek pracujacego zaworka jednostronnego , wzmacniany tak jakby przez obudowe filtra powietrza
barb123 Opublikowano 12 Października 2013 Autor Opublikowano 12 Października 2013 z tego schematu wynika, ze z ezektora tam idzie podciśnienie.
soul87 Opublikowano 13 Października 2013 Opublikowano 13 Października 2013 tak i nie, nie podcisnienie (o podcisnieinu mozna mowic za przepustnica) , ezektor zasysa sobie tamtedy swieze powietrze, w silnik AVJ 2001-2002 bylo to troche inaczej polaczone, ten waz od ezektora lecial do odmy dlatego nie bylo slychac pracy tego zaworka jednostronnego. zauwaz ze do ezektora podlaczone jest to przez taki zaworek jednostronny , on sie tak w kolko otwiera i zamyka i to wlasnie te otwieranie i zamykanie w kolko slychac. Nic z tym nie zrobisz, tak ma byc i bedzie.
MAJOR96084 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Witam mam podobny problem kilka dni temu usłyszałem przypadkiem bulgotanie z okolic filtra powietrza i mam z tego powodu ogromny ból głowy ,oprócz tego nic sie nie dzieje praca silnika ok , żadnych błędów za 3 dni jade do chorwacji i nie wiem co robić czy umawiać się z mechanikami ma rozgrzebywanie auta czy zostawić temat ( jest to silnik bfb ) mariusz
jacek70 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Podobnie było u mnie i powód był taki że spadł wąż z tak zwanego odkurzacza. Węże widać po wyjęciu kratki halogena. Odkręcając halogen są praktycznie na widoku. 1
Rekomendowane odpowiedzi