Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Duży problem z wyjeciem zakleszczonego radia concert II...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i na wstępnie proszę o pomoc ,gdyż nie nie mogę wyjąć mojego radyjka aby podpiac emulator , ok miesiac temu radyjko wyszlo bez problemu takimi wyjmakami : WYJMAKI KLUCZE DO RADIA VW Audi Seat Skoda Ford (3467506988) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , za drugim razem ,gdy chcialem je wyjąć za nic nie pusci z lewej strony od kierowcy , tzn wychodzi na ok 0,5 cm ale pozniej stoi w miejscu jakby cos je blokowalo , probowalem juz roznorakich sposobow (demontaz schowaka pasazera ,oslony pod kierownica oraz demontaz panelu klimatyzacji) i czytalem wsyztskie posty o tym ale nic nie udalo mi sie zdzialac , juz mnie to przerasta i prosze o pomoc ...z góry dziekuje

Opublikowano

to wina kluczyków, też mam te .ujowe kluczyki i raz szło wyciągnąć raz za zadne skarby. więc albo kupno w aso kluczyków(35zeta) albo podjedź do gości co montują caraudio i ci wyjmą za browara:wink:

Opublikowano
  • Autor

tylko ,ze one jakos dziwnie wchodza do konca a poprawej jakby nie trzymal ,tylko jakie ten kluczyk ma zadania , zagiac blaszke do srodka i wtedy wyjdzie?

Opublikowano

Hmm.. ja sobie zrobiłem wyjmaki na oko z karty i wyciągałem radio już nimi kilka razy bez problemu (czasem trzeba było szturchnąć kilka razy).

Opublikowano

Czasami trzeba poruszac podczas wkładania tymi wyjmakami bo nie zawsze dobrze zaskoczą w odpowiednie miejsce.

Opublikowano
  • Autor

w aso w tarnowie powiedzieli mi ,ze nie sprzedaja takich wyjmaków do radia...

Opublikowano
w aso w tarnowie powiedzieli mi ,ze nie sprzedaja takich wyjmaków do radia...

A to czemu?

Przecież zestaw wyjmaków (8E0051530 - 4szt. lub 4D0051530 - 2szt.) jest normalnie dostępny w ofercie:

wyjmakorg.jpg

--

Pozdrawiam

Sławek

Opublikowano

ja zawsze radio wyciągałem tak, wkładałem klucze zrobione z karty wg poradnika na forum , wyciągałem klimatronik i wypychałem radio

Opublikowano
  • Autor

a moglbys ten poradnik tutaj wrzucic? a co do tego aso to powiedzial mi jeszcze ,zebym do serwisu dzwonil to mi wyjmia to radio ,masakra z nimi...

---------- Post dopisany at 19:43 ---------- Poprzedni post napisany at 19:32 ----------

a i którą strona sie wsuwa te wyjamki skosem na zewnatrz czy odwrotnie?

Opublikowano

dokladnie tak jak masz na zdjeciu Steve

Opublikowano
  • Autor

a którą w która strone nalezy je naciskać podczas wyciagania?

Opublikowano

no przecież to jest proste jak ...... wkładasz klucze i pchasz radio , jak nie idzie to wkładasz kolejny raz klucz i musi iść!

Opublikowano

Jeśli blaszki blokujące radio w koszu nie są uszkodzone/pogięte, to przy wkładaniu wyjmaków w szczeliny czuć bardzo wyraźnie moment, w którym "zaskakują".

Wystarczy wtedy włożyć palce w otworki wyjmaków i pociągnąć do siebie, i radio wychodzi.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano
  • Autor

a jesli sa uszkodzone to co teraz zrobic?