Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Próg OIL MIN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzis troche grzebalem w vasie i natknalem sie na jedna rzecz. W grupie 7 wArtosci mierzonych pierwsza komorka wyswietla aktualny stan oleju a druga komorka zobaczcie sami:

2yheveqa.jpg

Wiec nie jest to zadna wartosc progowa tylko aktualna wartosc z ecu silnika.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

Opublikowano

cwiara teraz to mi szczena opadla, wyglada na to iz wartosc w drugiej kolumnie nie jest zaprogramowana a podawana jest z komputera silnika. Nie wiem czy czytales watek doyczacy kontrolki oil min ale u mnie i u kolegi dajmon problem nagle zniknal , gdy tylko temperatura na zewnatrz spadla ponizej +10. Zastanawiamy sie teraz czy temperatura ma wplyw na olej czy na komputer ktory inaczej analizuje dane z czujnika.

Opublikowano
Dzis troche grzebalem w vasie i natknalem sie na jedna rzecz. W grupie 7 wArtosci mierzonych pierwsza komorka wyswietla aktualny stan oleju a druga komorka zobaczcie sami:

http://img.tapatalk.com/d/13/11/17/2yheveqa.jpg

Wiec nie jest to zadna wartosc progowa tylko aktualna wartosc z ecu silnika.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk

To teraz namieszałeś :decayed:

Opublikowano

u mnie nie bylo problemu z oil min w 1.8t a druga wartosc caly czas ma stala liczbe 36mm

Opublikowano
  • Autor

Hm. No to pozamiatane. Myslelem, ze tu tylko powrzucamy dane, a tu watek sie przeniesie na kopanie w "ecu" silnika. Jak mozesz to podrzuc cwiarka ten opis "viasa". Sam bym przestudiowal.

---------- Post dopisany 17-11-2013 at 19:10 ---------- Poprzedni post napisany 16-11-2013 at 20:43 ----------

Hm. Do tej pory ja i benyA4 analizowaliśmy próg oleju w grupie 07 z komputera w ten sposób, że komputer ma wpisaną charakterystykę poziomu oleju i na jej podstawie określa w tej grupie 07 jaki powinien występować poziom w silniku, w misie, w danej chwili od odczytywanych wartości, takich jak powiedzmy: obrotów silnika, obciążenia silnika, temperatury (może nie tyle wewnętrznej temp. silnika, co również zewnętrznej). Więc dla mnie zapis:

objaw_wiary.jpgnie niesie jakiegoś przerażenia. Niesie jedynie informację, czy wartość progowa oleju powinna być wartością z charakterystyki zapisanej w pamięci ecu, czy powinna być wartością wynikającą z rzeczywistych reakcji/zachowań zachodzących w silniku, a odczytywanych przez pośredników, czyli czujniki ?!.

Opublikowano

mysle ze tlumaczenie nie jest do konca dokladne i tak jak Dajmon pisze, poziom oleju w silniku moze poprostu oznaczac okreslony prog minimalnego oleju poziomu w silniku zapisanego w ECU auta pod konkretny silnik

aczkolwiek mysle ze w tej tabelce oprocz numeru licznika powinna byc tez informacja o numerze sterownika silnika...

Opublikowano
  • Autor

możemy dodać również do tabelki numer sterownika silnika ?

"ćwiara" - podrzuć tego "viasa" !

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie wygląda to tak:

Odpalony

image.jpg

Po uruchomieniu

po_uruchomieniu.jpg

Przed uruchomieniem

przed_uruchomieniem.jpg

---------- Post dopisany at 20:56 ---------- Poprzedni post napisany at 19:34 ----------

jest to w normie?

Opublikowano
  • Autor

Jest dobrze.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie prześladuje mnie monit OIL MIN (żółta lampa alladyna z przypisem MIN).

Dzisiaj rano, po nocce zmierzyłem olej... jak widzicie 3/4 stanu.

5873264900_1417861193_thumb.jpg

Próbowałem odczytać coś z VAGa ale nic nie mogę podejrzeć...

7691690800_1417861287_thumb.jpg

Pozdrawiam,

Opublikowano

Wtyk przy czujniku w misce zobacz. Może wilgoć podeszła i trzeba przeczyścić albo się coś poluzowało, przetarł kabelek itp.

Opublikowano

A dlaczego nie mogę podejrzeć stanu w VCDSie ?

Za stare auto ?

• 3 lata później...
Opublikowano

Wymyślił ktoś coś w tej kwestii? Oleju ponad stan i wieczna kontrolka oil min

Edytowane przez mass143