Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przepustnica-czy to jej wina i jaką kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich na forum. Koledzy pomóżcie . Mam duży zgryz,kupić używaną przepustnicę czy nową podróbę niewiadomego producenta z roczną gwarancją? andrzej0604.

Opublikowano

szukaj uzywki najlepiej jakbys sprawdzil od razu czy działa. Logi dynamiczne zrobisz w 2 minuty.

Opublikowano

Wiadomo że ori będzie lepsza pod warunkiem że będzie sprawna.

Opublikowano
  • Autor

Panowie może ktoś z klubowiczów ma na zbyciu przepustnicę o nr.058 133 063 ?

Opublikowano

daj mi znać do jutro zejde do garązu sprawdzę przepustnicę jaką mam jestem z łodzi i bywam w bełchatowie

Opublikowano
  • Autor

Witam. Chcę powiedzieć, dlaczego wymieniam przepustnicę. Otóż po odpaleniu silnik pracuje na ssaniu, tj.ok.1300obr/min. gdy temperatura wzrasta, obroty pozostają na tym poziomie. Dopiero jak nacisnę gaz i puszczę to obroty skaczą od 1400 do 2800obr/min na biegu jałowym. Podczas jazdy gdy trzymam obroty nawet do 2900 to też są takie wahania, przy większych raczej nie odczuwa się tych wahań. Przepustnicę wymontowałem i wyczyściłem (chociaż była tylko lekko brudna), ale nic się nie zmieniło. Na VAG u mechanika wystąpił błąd składu mieszanki, którego nie można było usunąć, nie można też było dokonać nastawów podstawowych przepustnicy. Gdy mechanik odłączył wtyk od przepustnicy, obroty zjechały na 800 i nie skakały. Mechanik stwierdził awarię czujnika położenia przepustnicy. Powiedzcie czy jest to wina przepustnicy, czy może czegoś innego. Jeśli macie jakieś sugestie, to podzielcie się wiedzą. Pozdrawiam.

Opublikowano

I dobrze Ci mechanik stwierdził.

Masz padnięty nastawnik, co za tym idzie, brak możliwości adaptacji.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź, trochę mnie to uspokoiło. Powiedz mi jeszcze czy kupić używkę oryginalną, czy nową chińską podróbę z roczną gwarancją?

Opublikowano

tutaj to będziesz miał podzielone głosy :) Zależy na co trafisz możesz upić podróbę i jeździć na niej 300 000 km bez problemowo a możesz przejechać kilka tys. i padnie to samo z używką nie wiadomo w jakim będzie stanie i tak samo możesz pojeździć 300 000 km a może po kilku tys. paść gwarancji nie masz :) Ja tam tym na twoim miejscu wziął tą która ma gwarancję przynajmniej rok pochodzi :) Ale to już Twój wybór :) Zapewne każdy będzie doradzał coś innego :) Ja np.: kupiłem ori czujnik temp. cieczy i po ok 3 miesiącach padł oddałem na gwarancję i zobaczymy co się będzie działo a jak narazie kupiłem zamiennik za 20 zł dokładnie i chodzi bez problemu a najtańsza podróbka jaka była na rynku :) Więc teraz to nie reguła że jak ori to pochodzi a zamiennik już nie. Teraz to na wszystkim firmy oszczędzają i z częściami się loteria zrobiła :)

Opublikowano

Ja kupiłem na allegro za 50złociszy i lata aż miło, 10k już zrobiłem.

Opublikowano
  • Autor

Zamówiłem na allegro za 80, zobaczymy czy też będę zadowolony? (oby!)

Opublikowano

poszedł prv numer przepustnicy się z zgadza z moim