rpieniaz Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Hey, Ostatnio pojawil sie dosc ciekawy problem. Podczas wbijania biegu wstecznego - swiatla cofania (a co za tym idzie czujniki parkowania) wlaczaja sie sporadycznie ... co jak mozecie sobie wyobrazic stanowi dosc powazne zagrozenie w ruchu drogowym Z watkow , ktore znalazlem na forum http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b6-dzialaja-swiatla-cofania-naprawic-18571/ wydaje sie najbardziej odpowiedni. Wiec pytanie : - bo jeszcze nie wiem jaki mamy kod silnika - jakas porada aby sprawdzic to gdzies w VAG ? - Czy bedziemy w stanie uzywajac VAG sprawdzic czy to problem z czujnikiem czy moze uszkodzenie mechaniczne ? Z gory dzieki za informacje Rafal i Olga
POWER-KRIS Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Czujnik pada. Sony Xperia Tapatalk 4.
dawid2300 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Szukał bym winy w czujniku ( wyłączniku świateł cofania ), znajdującego się przy skrzyni, u mnie jak padł to wsteczne świeciły cały czas po włączeniu zapłonu..
steve69 Opublikowano 20 Października 2013 Opublikowano 20 Października 2013 Wiec pytanie :- bo jeszcze nie wiem jaki mamy kod silnika - jakas porada aby sprawdzic to gdzies w VAG ? Kod silnika znajduje się na wlepce (w książce serwisowej, w bagażniku, pod kanapą) Jest też w komorze silnika na naklejce umiejscowionej na plastikowej osłonie paska (o ile jest to oryginalna osłona). Wymiana włącznika świateł cofania: Dokładne umiejscowienie - element numer 8 : -- Pozdrawiam. Sławek
rpieniaz Opublikowano 20 Października 2013 Autor Opublikowano 20 Października 2013 Hey , Dzieki wszystkim bardzo za odpowiedzi. To teraz tylko skorzystam z ksiazki "sam naprawiam audi" i zobaczymy czy cos ciekawego z tego wyjdzie Swoje przygody postaram sie "sfotografowac" i umiescic jako porade Pozdrawiamy Rafal i Olga
Rekomendowane odpowiedzi