Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi S5 8T Sportback Sepang Blue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zdrowe. Chyba. Z 0-100 z 5,3s wskoczyło na 4.6 ;)

Sent from out of space ;)

No to git, ile masz v-maxa u siebie ?

Opublikowano
Super dokładnym jest wg mnie RL. Dlatego uważam że troszkę to chybione by konfrontować wyniki z filmu i z RL. Wiadomo że na czas auta wpływają różne warunki. Dlatego nikt nie chwali się czasami zrobionymi pod górkę w śniegu :)

---------- Post dopisany 21-12-2013 at 18:38 ---------- Poprzedni post napisany 18-12-2013 at 19:00 ----------

Takie tam... Dla potomnych. Tarczę tylne od RS5 nie pasują. Trzeba o 3 mm z frezować jarzmo.

http://img4.imageshack.us/img4/1590/qka7.jpg

Kolejna ciekawostka o której nie wiedziałem :decayed: Zacisk od S4/S5 ma jeden tłoczek, a RSowy osiem :grin:

---------- Post dopisany at 18:41 ---------- Poprzedni post napisany at 18:38 ----------

A to już wpadnie, ale po świętach. Nie chciałem paczki narażać na szwank w szale pocztowo/kurierskim.

Audi S5 / A5 | HidRetrofit.pl

http://hidretrofit.pl/wp-content/uploads/2013/12/IMG_8766.jpg

soczewy intemo i czarne środki.

W żadnym razie nie podważam jakości RL, ciekawi mnie jednak porównanie z nagraniem filmowym.

Dla przykładu gdyby Kuredu w wolnej chwili sprawdził ile wychodzi z 100-200 tej TT z filmiku, można by porównać do wyniku z RL, który wykazał 6.0s

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0tFlPUeY9cg

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1393521_579517185417221_1292192766_n.jpg

Opublikowano
No i nie dziwie się. Moje S5 przy Twoim to jak postawić E AMG obok 320 CDI ;]

Bez przesady Witek. Te heble to przede wszystkim z powodu masy 1950kg :wink: najśmieszniejsze jest to że szybciej skończyły się tarcze niż klocki. Auto już zdrowe? Pomierzone ?

Seryjne heble S4-S5 to faktycznie słaby punkt samochodu i to zacisk który powinien sie kończyć na 3.0 TDI ale z ta AMG i CDI bym nie przesadzal bo ciezko o bardziej cichociemny samochód niz S6

Opublikowano
  • Autor

2013_12_22_17_22_48.jpg

Kierownica RS5 już siedzi. Prowadzi się bardzo wygodnie. Jest wyraźnie grubsza. Środek powoli nabiera kształtu. Chociaż najgrubsze zmiany dopiero przede mną :wink:

Opublikowano

wypaśna :slina:

Opublikowano

fachowa:slina:

Opublikowano

mi właśnie brakuje tej grubości ;o)

Opublikowano

skubaniutki ale kiera :slina::slina::slina::slina::shock3::shock3::shock3::shock3:

Opublikowano

Super! Zmienil bym jeszcze gałkę s-tronica

Opublikowano
  • Autor

Jest brzydka, to raz ;) Poza tym trzeba ukręcić plastikowy trzpień. Nie mam tego typu zdolności :decayed:

Opublikowano

nie ukrecic tylko przekrecic o 90 stopni ;)

Opublikowano

ta co ja mam jest taka sama tylko ciensza ? ja mam s-line ze splaszczonym wiencem ....

Opublikowano

Masz ciensza I mniej perforowana czyli w sumie nie taka samą.

Opublikowano

ciekawe ile ciensza, bo ta co mam juz jest dosc gruba ... chyba ze mam takie odczucie po przesiadce z łopla...:grin:

a tak wg to Wesolych chlopy ! :decayed:

Opublikowano
  • Autor
nie ukrecic tylko przekrecic o 90 stopni ;)

Dobsze :) Przekręcić :)

Opublikowano

Bo z tą kiera nie taki łatwy temat wcale

Opublikowano
  • Autor

Nie łatwy? Wszystko plug n play.

Opublikowano

Żadna nie jest p&p a tym bardziej polift do przedlifta. To samo dotyczy TT czy RS6 w obu przypadkach trzeba przerabiać wiazki żeby wszystko dzialalo.

Opublikowano
  • Autor

Paweł, wymiana kierownicy zajęła mi równe 15 minut. Wykręciłem starą kierę przed lift, włożyłem nową, wpiąłem w ori żółtą kostkę nową wiązkę i wszystko zwieńczyłem kliknięciem metalowych klipsów. Wsio.