Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

brak wiskozy w nowym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak to jest z 2.6 tylko że z A6 C4

Opublikowano

moze dlatego ze nie mam tam podlaczenia podnosza mi sie obroty jak naduszam sprzeglo

Opublikowano

bardzo prawdopodobne bo dostaje lewe powietrze. Wykombinuj coś z tym i zrób reset kompa i zobaczysz

Opublikowano

musze zalozyc drugi plastik z tym wężem tylko nie wiem jak polaczyc pozniej to wszystko co do czego

Opublikowano

poczekaj do jutra mam wolne porobię fotki i zrobisz sobie

Opublikowano

codziennie mam rano problem z odpaleniem

krece po pare razy i łapie dopiero za 5 razem dzis zapalil

nie wiem czy to wina zryranej pompki czy czujnika temp? co obstawiacie? potem juz pali ladnie caly dzien rano tylkko mu ciezko zalapac

---------- Post dopisany at 09:07 ---------- Poprzedni post napisany at 08:13 ----------

z tego co przeczytalem to winny moze byc rowniez regulator cisnienia paliwa ;d

oprocz tego czujnik , pompka .... nic wiecej ludzie nie pisza o tym porannym trudnym odpalaniu:D

Opublikowano

całkiem prawdopodobne, jak masz czym to sprawdź ciśnienie paliwa i się przekonasz czy to pompka.

Opublikowano

sprawdzalem czujnik temperatury w wodzie i rezystancja spada czyli jest ok

wymienilem dzis pompke zobaczymy czy pomoze:)

Opublikowano

no to spoko, może tu był problem, czyli dalej masz problem z odpowietrzeniem, a u tego mechaniora byłeś??

Opublikowano

zmienilem korek w zbiorniczku i dalej zapowietrzony

Opublikowano

ja pierdziele to ja już nie wiem co jest grane.

Opublikowano

ja tez olałem to :D

---------- Post dopisany 11-12-2013 at 17:14 ---------- Poprzedni post napisany 10-12-2013 at 12:26 ----------

po wymianie pompki dalej nie chce rano palic az akumulator padnie ledwo co zakreci wtedy odpala ;d a tam moge krecic 10 razy az sie rozładuje i dopiero odpala;d

Opublikowano

a ta pompka dobra była??

Opublikowano

tak wyjęta ze szwajcara 2.8q na czesci kolega rozebral

nie wiem o co chodzi potem pali normalnie tylko codziennie rano taki problem

spróbuje wymienic czujnik polozenia wału ten na skrzyni bo jest przecięty kabel i moze przez to cos nie łączy i nie pali rano;d tylko nie wiem bo tam jest regulacja gora dol i nie wiem w jakiej pozycji przykrecic go najlepiej?

Opublikowano

Panowie temat nie odpalania valek jest dlugi i wiele razy powtarzany.macie moze gaz w autach ?

Wysłane z mojego GT-P3110 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

mam:)

kolega z klubu 80 napisal mi ze "Może gaz z instalacji lpg po zgaszeniu dalej dostaje do kolektora. Zobacz czy nie odpali szybciej jak będziesz palił z gazem wcisnietym w podłogę."

zobaczymy jutro rano:)

Opublikowano

Nic ci nie da to, ja robioem juz wszystko. Mam inne wtryski (przy okazji), nowe weze itp. Swiece. Nawet gaz byl odlaczony i jezdzone tylko na pb. I co poprawa tyle o ile, usiadlem z kumplem i co jedziemy z vag. Okazalao sie ze lpg zmienia korekcje benzyny nawet jeski wydaje sie ze idzie dobrze a mapa sie pokrywa. Godzina regulacji lpg na odcinku autostrady i pali. :) ale czlowiek ogarniety w lpg, wysterowal sobie sam 450KM 2.7bit i 330KM 2.7 bit i jezdza jak benzyna.

Opublikowano

problem rozwiązany dotankowalem 5 l benz i pali na dotyk rano widocznie za malo mu bylo;d

Opublikowano

oo takiego rozwiązanie się nie spodziewałem ale dobrze że niskim kosztem, bo wacha i tak się przyda

Opublikowano

To nie:zawsze dziala :)