Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Spadek mocy, nolauf

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam niby typowy problem - od ok 2100 obr ma nagłą stratę mocy/ lub od 100 -110 km/h. Nietypowe jest tylko to że gdy silnik jest zimny i na dworze jest chłodno (ok 10'c i mniej - gdy cieplej od początku muł) auto przez ok 15 km ma moc jak dawniej dopuki się nie rozgrzeje- i po mocy :( Sztanga w turbo chodzi, przepływomierz wyczyszczony, komputer nie pokazuje żadnych błędów (sprawdzał to pracownik serwisu audi), przewody na oko całe. Pytanie - co to może być? Jest bo bardzo uciążliwe podczas jazdy

Opublikowano

Bez logów to wróżenie z fusów.

Opublikowano

Zimny chodzi jakby na ssaniu i średnich parametrach a jak rozgrzejesz to już według czujników. Może winna przeplywka moze map sensor. LOGI Panie.

Z mojego doświadczenia czyszczenie przepływki to reanimacja trupa. ;-)

Może czujnik temperatury na kompa źle podaje a na desce dobrze.

To że sztanga chodzi nie znaczy że się nie tnie.

Sony Xperia Tapatalk 4.

Opublikowano

Witam ponownie. Odbyłem audi trasę przez polskę, i co mnie zdziwiło - nawet po 5h non stop jazdy pokazywało temperaturę ok 55 stopni. Czy może to być przyczyną tego braku mocy?

Opublikowano

Błędne wskazanie temp. raczej niema nic do spadku mocy.

Opublikowano
Witam ponownie. Odbyłem audi trasę przez polskę, i co mnie zdziwiło - nawet po 5h non stop jazdy pokazywało temperaturę ok 55 stopni. Czy może to być przyczyną tego braku mocy?

Ale na bank masz do wymiany czujnik temperatury G62 :decayed: i może termostat :decayed:

A to może być przyczyną spadku mocy- komp widzi że silnik nie rozgrzany i tnie dawki paliwa :wink: ale mówisz, że zaczyna mulić jak się rozgrzewa... tak jak koledzy mówią weź Vaga zrób logi i wrzuć na stronkę:wink: