Mrbyku Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Witam. Mam niby typowy problem - od ok 2100 obr ma nagłą stratę mocy/ lub od 100 -110 km/h. Nietypowe jest tylko to że gdy silnik jest zimny i na dworze jest chłodno (ok 10'c i mniej - gdy cieplej od początku muł) auto przez ok 15 km ma moc jak dawniej dopuki się nie rozgrzeje- i po mocy Sztanga w turbo chodzi, przepływomierz wyczyszczony, komputer nie pokazuje żadnych błędów (sprawdzał to pracownik serwisu audi), przewody na oko całe. Pytanie - co to może być? Jest bo bardzo uciążliwe podczas jazdy
Biszczan Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Bez logów to wróżenie z fusów.
POWER-KRIS Opublikowano 21 Października 2013 Opublikowano 21 Października 2013 Zimny chodzi jakby na ssaniu i średnich parametrach a jak rozgrzejesz to już według czujników. Może winna przeplywka moze map sensor. LOGI Panie. Z mojego doświadczenia czyszczenie przepływki to reanimacja trupa. ;-) Może czujnik temperatury na kompa źle podaje a na desce dobrze. To że sztanga chodzi nie znaczy że się nie tnie. Sony Xperia Tapatalk 4.
Mrbyku Opublikowano 29 Października 2013 Autor Opublikowano 29 Października 2013 Witam ponownie. Odbyłem audi trasę przez polskę, i co mnie zdziwiło - nawet po 5h non stop jazdy pokazywało temperaturę ok 55 stopni. Czy może to być przyczyną tego braku mocy?
jacek70 Opublikowano 29 Października 2013 Opublikowano 29 Października 2013 Błędne wskazanie temp. raczej niema nic do spadku mocy.
Marynarz____ Opublikowano 30 Października 2013 Opublikowano 30 Października 2013 Witam ponownie. Odbyłem audi trasę przez polskę, i co mnie zdziwiło - nawet po 5h non stop jazdy pokazywało temperaturę ok 55 stopni. Czy może to być przyczyną tego braku mocy? Ale na bank masz do wymiany czujnik temperatury G62 i może termostat A to może być przyczyną spadku mocy- komp widzi że silnik nie rozgrzany i tnie dawki paliwa ale mówisz, że zaczyna mulić jak się rozgrzewa... tak jak koledzy mówią weź Vaga zrób logi i wrzuć na stronkę
Rekomendowane odpowiedzi