cabanmat Opublikowano 23 Października 2013 Opublikowano 23 Października 2013 Witam Czy można coś zaradzić na skrzypiące uszczelki szyb w drzwiach przednich ? Kiedyś czytałem o jakimś zużywaniu się "ślizgów" szyby Pacjent Audi A3 8L 5d. Kiedyś kupiłem silikon w sprayu.. może troszeczkę ucichło ale podczas otwierania czy zamykania całe szyby są tłuste. Na zimowych oponach też to trochę się uspokaja Denerwujące szmery mam tylko w drzwiach przednich Dźwięki się pojawiają gdy naciskam szybę u góry, to są te same szelesty które towarzyszą mi podczas jazdy...
jacek70 Opublikowano 26 Października 2013 Opublikowano 26 Października 2013 Opuść szyby i wyszoruj środkiem piorącym uszczelki .Chodzi mi o ten rowek po którym się ślizga szyba . Ja jak go wyszorowałem to zrobił się bardziej puszysty przez co szyba siedzi ciaśniej . U mnie podziałało.
cabanmat Opublikowano 26 Października 2013 Autor Opublikowano 26 Października 2013 Środkiem piorącym ?
jacek70 Opublikowano 27 Października 2013 Opublikowano 27 Października 2013 Po prostu wymyj czym tam chcesz.Może być Ludwik.
Rekomendowane odpowiedzi