Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T czy 3.0?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja polecam 2.0T :) bardzo dobrze się zbiera 7.5 do 100 oczywiscie manual , robię nim i krótkie i długie trasy (uk-PL) spalanie bardzo przyjemne 6.5l wg komputera na trasie i około 9l w mieście , co do usterek to słyszałem ze wtrsyki kiepskie niby są ale ile tym prawdy to nikt nie wie bo na ogół wypowiadają się ludzie co nigdy stycznosci z takimi slinikami nie mieli , ja jeżdze na razie pół roku , jeszcze usterek nie miałem żadnych poand 15 tys przejechane , trzeba pilnować oleju i tyle bo lubi łyknąć zresztą jak każdy silnik turbodoładowany średnio około 1l-1.5l od wymiany do wymiany.

Opublikowano

Ja mam ją już 4 rok i latam nią po autostradach i wkoło komina - na liczniku 224 tysi. i hula

Opublikowano
a ja polecam 2.0T :) bardzo dobrze się zbiera 7.5 do 100 oczywiscie manual , robię nim i krótkie i długie trasy (uk-PL) spalanie bardzo przyjemne 6.5l wg komputera na trasie i około 9l w mieście , co do usterek to słyszałem ze wtrsyki kiepskie niby są ale ile tym prawdy to nikt nie wie bo na ogół wypowiadają się ludzie co nigdy stycznosci z takimi slinikami nie mieli , ja jeżdze na razie pół roku , jeszcze usterek nie miałem żadnych poand 15 tys przejechane , trzeba pilnować oleju i tyle bo lubi łyknąć zresztą jak każdy silnik turbodoładowany średnio około 1l-1.5l od wymiany do wymiany.

Z tym modelem silnikowym jedyne co wiem bo dwóch kumpli ma taki to kłopot z wałkami, niestety skończyły się naturalnie ale jakoś zbyt szybko bo niespełna po 100 tyś. Co do oleju, jakości oleju i stanu oleju było wszystko pilnowane.

Opublikowano

Pochwal sie w innym temacie. Pytanie było 1.8t czy 3.0.

Ekonomiczniejsze na pewno będzie 1.8t. Ciężko jednak znaleźć zadbane. Ja szukałem ponad 6 miesięcy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jestem wlasnie u rodziny w Niemczech. Bede do 04.05. Na razie nic ciekawego nie widzialem. Szukam od miesiaca (w Polsce szukalem w necie), teraz tu juz ogladalem 3, ale bite. Szukam dalej.

Opublikowano

Ja mam 1.8t BFB Q.

Auto kupiłem nie bite jednak lekko zaniedbane (wyszło po pół roku)

zmienione:

wszystkie rurki pod/nadciśnienie

kompletny rozrząd

wszystkie amortyzatory

wszystkie wahacze

regenerowane bi-xenony (plus nowe żarniki)

regenerowana maglownica

2x termostat (okazuje się że tylko oryginalny daje rade;))

założyłem gaz + nowe zimówki + nowe koła na lato

uszczelka pod deklem

(świec i oleju nie licze)

tak więc po wydaniu 20k mogę powiedzieć że mam ogarnięte auto :)

Opublikowano

To została Ci jeszcze przepływka, dv, n75, n249, sonda lambda, inzektor, hamulce, i przetwornice xenonow ;)

Opublikowano

DV i hamulce juz zmieniłem :)