Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nagle zgasło radio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wydarzył mi się dziwny problem z radiem audi concert ll ruszyłem autem załączyłem radio i po 300m nagle zgasło.Kombinowałem cały dzień bezpieczniki sprawne radia na razie nie wyciągałem ale będę musiał to chyba zrobić.Co się mogło stać dodam,że jakieś 2 miesiące temu miałem tą samą sytuację ale wtedy radio samo się załączyło po kilku godzinach nie ma podświetlenia, nic nie można zrobić gdzie szukać przyczyny.

Opublikowano

diagnostyka co mówi ?

Opublikowano

właśnie nie miałem czasu podłączyć gdzie dokładnie wejść w vaga nie ma połączenia też między radiem a licznikiem miałem to zrobić ale jakoś czasu brak nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

Opublikowano

jeśli cany nie są podpięte to może to mieć jakiś związek wejdź w radio 56 i sprawdź błędy

Opublikowano

dobra jutro to sprawdzę mam tak,że radio po 2 godzinach się zawsze wyłącza i trzeba go załączyć przy rozruchu też się restartuje ale nigdy nie było z nim problemu

Opublikowano

cany jak gaśnie po 2 godzinach

Opublikowano

z radiem vag się nie łączy wyskakuje tylko z instruments no comunications radio 49-wcześniej tego komunikatu nie było autko mam od 3 lat zawsze mi się wyłączał po 2 godzinach ale nigdy nie zgasł nagle oprócz tego jednego razu, kiedy znów się załączył

Opublikowano

wyciągnij radio sprawdź połączenia elektryczne może tam tkwi problem

Opublikowano

a jest jakiś sposób na te radio nie mam kluczy ale wyciągłem jakoś klimatronik i ciągnę za radio strona od kierowcy chce wyjść ale prawa trochę wychodzi i się blokuje można to jakoś wyciągnąć czy trzeba te klucze

Opublikowano

dwa pilniczki i wyjmiesz radyjko bez problemu

Opublikowano

wszystko jasne radio padło pytanie czy warto je robić nie wiadomo co się stało nie ma podświetlenia nawet nic nie rusza chętnie oddam go do naprawy ale nie wiem czy warto trochę szkoda .Pytanie czy mam coś z instalacją ponieważ mam na razie radio nie fabryczne wszystko gra,ale przy gaszeniu auta gasi się również radio i przy wyłączonym zapłonie nie można z niego korzystać w concercie nie było z tym problemu czy można na razie jakoś to ogarnąć?.

Opublikowano

wystarczy poprzepinać przewody jeśli masz odrobine wiedzy sam to ogarniesz multimetr w reke i po sprawie. Co do radia to trudno powiedzieć zanieś gdzies do servisu rtv i spytaj jaki koszt expertyzy