arek20w Opublikowano 1 Listopada 2013 Opublikowano 1 Listopada 2013 Witam Audi posiadam dopiero od 2 miesięcy Kupiłem je po znajomości z wiarygodnym przebiegem i dobrym stanie. Były właściciel poinformował mnie o dziwnym działaniu pedału sprzęgła Miał tak od 10 lat - od momenttu jak kupił a ja chciałbym się dowiedziec czy ktoś tez miał taki problem i jak go rozwiązał. Już opisuję o co chodzi A mianowicie jak jest zimno na dworze i auto nie jest jakoś długo w trasie pedał sprzęgła ( jak i samo sprzęgło) dziala normalnie tak jak w każdym innym aucie U mnie łapie trochę wyżej w porównaniu z poprzednim moim autem - Ople Astrą F A jak jest ciepło na zewnątrz lub przejadę większy dystans tak ok 60km to przy wrzucaniu pierwszych 3 biegów pedał podnosi się tylko trochę od podłogi i dopiero po czasie powoli wraca do swojego położenia Ja tak samo jak poprzedni właściciel pomagam mu nogą Czasami pedała też działa normalnie a nie cały czas tak jak opisałem. Jak właśnie podnosi się powoli to sprzęgło ciągnie od samej podłogi (bardzo krótkie) A np za kilkanaście ninut jest już ok Przy okazji innych prac przy aucie zleciłem wymianę płynu w sprzęgle i odpowietrzenie ale to nie pomogło. Narazie nie mam zamiaru tego robić cgyba że sprzęgło się spali chociaz na hydraulice to nei jest takie łatwe a z resztą do teraz się nie spaliło i z resztą nie ma charakterystycznego zapachu przypalonego sprzegła. Trochę się rozpisałem ale wracając do początku Może tęż ktoś miał taki przypadek LIcze na konretne dpowiedzi a nie typu wymień całe zestaw sprzęgła O podobych problemach czytałem na inncyh forach jedni wymieniali wysprzęglik i nie pomagało a inny tylko uszczelaniacz na wysprzęgliku i było ok Podreślam że u mnie takie zjawisko nie jest zaraz po dopaleniu auta Dzięki za odp POzdro4all
Rekomendowane odpowiedzi