MrFanta Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 Witam, w planach miałem ściemę szybek ale przyjrzałem sie mojej pięknej i na tylnych bocznych trójkątach w Avancie od strony wewnętrznej mam rysy... hardcorowe rysy. Wygląda to prawie jakby były przyciemnione amatorsko i zostały pęcherze... Szyby są chyba a=termiczne bo maja lekki kontrast. Teraz nie jest to zbyt widoczne. Próbowałem przyciemnić dany kawałek sklepową folią by sprawdzić jak bardzo widoczne to będzie i jest masakra. Szukam rozwiązania problemu, wymiana raczej nie wchodzi w grę czytałem o hardcorowym wycinaniu po którym w większości przypadków koroduje karoseria. Spotkał się ktoś z podobnym przypadkiem? Jakaś polerka? Or so? ---------- Post dopisany 03-11-2013 at 17:58 ---------- Poprzedni post napisany 01-11-2013 at 23:48 ---------- Up Up, pomocy koledzy - ni jak modzić;D
lizik Opublikowano 3 Listopada 2013 Opublikowano 3 Listopada 2013 Często firmy które zajmują się przyciemnianiem szyb oferują też usuwanie rys, odprysków po kamieniach itp a więc popytaj. A jeszcze mam pytanko bo tak sobie patrze przez okno na swoją i gdzie w avancie masz trójkątne szybki z tyłu ?
MrFanta Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Opublikowano 4 Listopada 2013 Oj tam Oj tam trójkąt romb what ever, wybierając pierwszą opcje przynajmniej wiadomo o co chodzi;D Wracając do wątku pytam właśnie i nic... nie widze rozwiązania.
lizik Opublikowano 4 Listopada 2013 Opublikowano 4 Listopada 2013 Nie usuwaja rys? Jak zobaczylem co robią z odpryskami na szybach to myslalem ze takie cos tez bez problemu ogarna tylko ze w sumie na tych szybkach jest grzanie czy anteny i pewnie polerka moze byc utrudniona a znow wymiana to srednie rozwiazanie ... Sent from my iPhone
MrFanta Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Opublikowano 23 Listopada 2013 Pytałem w kilku warsztatach w okolicy zajmujących się przyciemnianiem szyb i żadna się nie podejmuje polerki. Myślę o próbie wykonania tak owej samodzielnie, trenując na czymś wcześniej oczywiscie. Robił ktoś coś podobnego może? ---------- Post dopisany 23-11-2013 at 19:27 ---------- Poprzedni post napisany 11-11-2013 at 15:13 ---------- up
jakubekk Opublikowano 24 Listopada 2013 Opublikowano 24 Listopada 2013 ja kiedyś miałem porysowaną przednią szybe (od wycieraczki) i podjechałem do firmy która się zajmuję naprawą szyb np. odprysk od kamienia. Powiedzieli mi że da się tą rysę spolerować (była od dołu do góry, tak jak chodzą wycieraczki) koszt 180zł i że muszą w sumie użyć 5 padów co jeden to większy żeby różnicy nie było, ale w końcu darowałem sobie i ubezpieczyłem szybe. Ale to była przednia i duża powierzchnia, w tej tylnej może nikt nie chcieć się podjąć bo jest tam ciasno. Także szukaj zakładów które naprawiają szyby. a tak przy okazji te paski w tych szybach to nie ogrzewanie tylko antena z radia
Fr0styyy. Opublikowano 25 Listopada 2013 Opublikowano 25 Listopada 2013 Podjedź do jakiegoś detailera i powinien coś zaradzić.
Rekomendowane odpowiedzi