Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5 ALG] Proszę o analizę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę o analizę.

Mam problem z obrotami silnika na biegu jałowym.Silnik nie pracuje tak równo jak powinien.Nie jest to jakieś wielkie falowanie obrotów ale...

Posiadam instalację gazową stag 300 i mam z nią problem.Podczas przyspieszania na lpg silnik mi czasami przerywa.Byłem u gazowników ale oni powiedzieli że silnik nie pracuje równo na pb więc należało by to najpierw wykluczyć.Na pb silnik nie przerywa.

Podjechałem więc do kolegi z klubu a4-Przemtora,który ma vaga i wyszło tak.

Proszę może ktoś coś podpowie :confused4:

autoscanic5.th.jpg

autoscan3la0.th.jpgautoscan2os5.th.jpgautoscanenginezl5.th.jpg

log01000001002vy7.th.jpg

log01003004005iu9.th.jpg

log01006007008mx9.th.jpg

log01009010011az9.th.jpg

Mam nadzieję,że będziecie mogli mi coś podpowiedzieć. :wink4:

Opublikowano

panowie no co jest :naughty: Pomóżcie koledze, bo cała nasza robota pójdzie na marne :>. Co prawda pierwszy raz podłaczłem benzynę do vaga i kompletnie nie mam pojęcia jak to logować. Ale jesli jest jakiś gotowy przepis na logowanie bezyny do podeślijcie a powtórzymy logi (sam jestem ciekaw jak to się robi).

Koledze Czarkowi wyskoczyły w silniku dwa błędy przy scanie - od tego można przecież zacząć. Czyżby TDI stanowiło prawie 100 % społeczności forum :naughty:

Opublikowano

Koledze Czarkowi wyskoczyły w silniku dwa błędy przy scanie - od tego można przecież zacząć.

.... a wróciły po skasowaniu?

Opublikowano

Można skasować.

Wręcz trzeba!, a potem możemy dyskutować. Czarek zmień gazownika!

Opublikowano

:> :tongue4: Już po problemie.wymieniłem świece i jest naprawdę dobrze :good: :good:.

Znalazłem gościa który się zna na elektronice i wie co robić w razie takich problemów.

Miałem gdzieś tam słabą masę błędów zero i nówki świece włoskie ze srebrnymi elektrodami do samochodów sportowych i z lpg. :naughty:

Problem minął więc dalej mogę się cieszyć moją audiczką. :cool1:

POZDRAWIAM :hi: