Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kredyt hipoteczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje porad od starszych kolegów, a mianowicie szykuje się na zakup mieszkania np za cene 130 tyś, oprócz tego mam do zastawienia działkę 17ar. w dość korzystnym miejscu, na pewno niektórzy z was mają kredyty i mają już swoją opienie na temat banków i jakieś doświadczenie oficjalnie zastanawiałem się nad PKO BP, macie jakieś inne propozycje?

może znacie jakieś fora gdzie można poczytać o takich kredytach

Opublikowano

Mam w PKO. Wziety w zlotowkach. W ciągu roku rata spadla z 1100 na 900zl. Jesli chodzi o hipoteczne to warto sie udać tez do Alior banku. Nawet łatwiej dostepny jest.

Opublikowano

Ja dla doinformowania korzystam z wyszukiwarki.

Choc chetnie tez bym poczytal wypowiedzi osob z doswiadczeniem(posiadaja kredyt) poniewarz sam na czasie chce sie umowic z doradca finansowym na rozmowe w sprawie owego kredytu hipotecznego.

Opublikowano

Doradca nie zawsze dobrze doradzi. Najlepiej sam pobiegaj po bankach i w każdym zapytaj o to samo czyli np. 130 tys zł na 20 lat i pytaj o wykość raty ostecznej z ubezpieczeniem i innymi dodatkami, utrzymanie konta itd itd.

Opublikowano
Doradca nie zawsze dobrze doradzi. Najlepiej sam pobiegaj po bankach i w każdym zapytaj o to samo czyli np. 130 tys zł na 20 lat i pytaj o wykość raty ostecznej z ubezpieczeniem i innymi dodatkami, utrzymanie konta itd itd.

Jak najbardziej lecz i tak musze z nim pogadac,potem jade do innego banku:thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
Mam w PKO. Wziety w zlotowkach. W ciągu roku rata spadla z 1100 na 900zl. Jesli chodzi o hipoteczne to warto sie udać tez do Alior banku. Nawet łatwiej dostepny jest.

a można wiedzieć ile wziąłeś?

Opublikowano

ja polecam ING. bylem w kilku innych bankach, takze w pko gdzie mam juz kilka innych produktow, ale mimo to w ing bylo dla mnie najkorzystniej:hi:

Opublikowano

Millenium

Opublikowano

Oferty zmieniają się co 2-3 tyg więc ciężko powiedzieć kto konkretnie ma dobrą ofertę

Oferty są różne w zależności od tego ile bierzesz, jaki masz dochód, gdzie i jaki wkład własny.

Opublikowano
Oferty zmieniają się co 2-3 tyg więc ciężko powiedzieć kto konkretnie ma dobrą ofertę

Oferty są różne w zależności od tego ile bierzesz, jaki masz dochód, gdzie i jaki wkład własny.

Tak, dlatego w każdym trzeba pytać o to samo żeby było dobre porównanie.

Opublikowano

a ktos z was posiada wlasna dzialalnosc ?

Opublikowano

Tak, dlatego w każdym trzeba pytać o to samo żeby było dobre porównanie.

Jasne - już widzę jak w każdym banku uczciwie przedstawią Ci ofertę i na pierwszym spotkaniu o wszystkim Ci powiedzą

Nie sugeruj się tym kto ma jakie warunki w jakim banku bo każdy z nich był w innej sytuacji i w innym czasie brał kredyt.

Nie ma najlepszego i najgorszego banku - wszystko zależne od kilku sytuacji

Ktoś pisze o PKO BP - mają bardzo dobrą ofertę ale tylko w bardzo specyficznych warunkach (np. przy nieruchomości ze służebnością osobistą - jako jedyny bank to zrobią)

Alior - kolejny drogi bank - ale znowu są sytuacji w których są najlepsi - np. jeżeli kredytobiorca prowadzi działalność i jest na ryczałcie

Jeżeli chodzi o kredyty to można by tu cały referat napisać - od kilku lat współpracuję z bankami (w sumie z 24 bankami) niejednej osobie na forum już pomogłem w kwestii kredytu

Jak potrzebujesz obiektywnej informacji to śmiało możesz dzwonić 608039891 - na ile będę umiał pomogę przez tel. a jak będziesz potrzebował spotkania to zapraszam

Opublikowano

a można wiedzieć ile wziąłeś?

177tys bo 7tys doliczyli sobie jakieś tam ubezpieczenia. Mieszkanie za 200tys. 30tys wkład własny. Odradzam Open Finance. Oni dadzą Ci bank od którego mają najwyższe prowizje a nie najlepszy dla Ciebie. Najlepiej złożyć wnioski do kilku banków na raz. Nie tracisz czasu jak któryś odmówi. Jeśli dostaniesz pozytywne decyzje w kilku bankach to możesz negocjować warunki na korzystniejsze.

a ktos z was posiada wlasna dzialalnosc ?

Ja na własnym jestem.

Opublikowano

Dlugo?

Bo wiem ze minimum 3lata by zaczac dyskusje.

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dlugo?

Bo wiem ze minimum 3lata by zaczac dyskusje.

Wysłane z mojego XT910 przy użyciu Tapatalka

Wystarczy 12 miesięcy prowadzić działalność.

Opublikowano

no i tu sie nie zgodze poniewarz ostatnio sie dowiedzialem ze dla banku najlepszym okresem jest minimum 3 lata

Opublikowano
no i tu sie nie zgodze poniewarz ostatnio sie dowiedzialem ze dla banku najlepszym okresem jest minimum 3 lata

Równo jak mineło mi 12 miesięcy zacząłem składać wnioski. Kredyt otrzymałem.

Opublikowano

no widzisz. :kwasny:

Opublikowano

Biorąc 200tyś z wkładem własnym 30tyś przy racie 1000zł miesiąc do spłaty mniej więcej jest ile więcej ? 100tyś? więcej ?

Opublikowano
Biorąc 200tyś z wkładem własnym 30tyś przy racie 1000zł miesiąc do spłaty mniej więcej jest ile więcej ? 100tyś? więcej ?

Jak będziesz spłacał przez 30lat to spłacisz około 450tys. Jak się pośpieszysz i wyrobisz w około 17lat to około 360tys. Tak wyliczali mi w banku.