Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jakie oponki żeby to wyglądało:) ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,wpadły mi w ręce fajne felgi na przyszły sezon i potrzebuje porady i ewentualnie fotek jakby to wyglądało mianowicie:

fele przód 8,5x18 et44

fele tył 9,5x18 et46

oczywiście chce to upakować w B5:decayed:

i tu moje pytanko, jakie opony na przód i tył żeby to dobrze wyglądało? mniej wiecej równej wysokości itd

Mile widziane fotki

Opublikowano

Znam tą stronkę,przeglądałem ja własnie:) bardziej liczyłem może na jakieś fotki tej konfiguracji na B5-ce.

tak się zastanawiałem na 225/40 z przodu i 235/40 z tyłu,ewentualnie 245/35 z tyłu

Opublikowano

Pierwsze pytanie czy chcesz go mocno zglebić na lato.

Ja bym zrobił tak:

Przód delikatnie wypchnij jakimś dystansem żeby felga się trzymała na piaście czyli 5-8mm. Mi przy 8,5J i et 39 przy max skręcie wytarło troche nadkole od wewnątrz.

Na tył musiałbyś wrzucić dystans 20mm żeby od wewnątrz nie tarło.

Opony 215/35/18.

Tył powinien siedzieć elegancko, a przód będzie skręcał:wink:

Opublikowano
Pierwsze pytanie czy chcesz go mocno zglebić na lato.

Ja bym zrobił tak:

Przód delikatnie wypchnij jakimś dystansem żeby felga się trzymała na piaście czyli 5-8mm. Mi przy 8,5J i et 39 przy max skręcie wytarło troche nadkole od wewnątrz.

Na tył musiałbyś wrzucić dystans 20mm żeby od wewnątrz nie tarło.

Opony 215/35/18.

Tył powinien siedzieć elegancko, a przód będzie skręcał:wink:

Obecnie mam felgi 8x18 et45 z oponkami 215/40 z dystansami przód 13mm i 17mm z tyłu,do tego mam oczywiście gwinta skręconego na równi z oponkami i jest ok. chciałbym zostać przy profilu 40. Generalnie autko służy mi na co dzień wiec też nie chce przesadzać z glebą:) tym bardziej gdzie mieszkam to już nie mam gdzie zaparkować:) niżej na fotkach widać jak to u mnie wygląda

Opublikowano

To zostań przy tych oponach...opona 245 na takiej feldze do tyłu nie wejdzie.

Opublikowano

kiedyś widziałem na żywo w B5 felgę 10x18 z tyłu z oponą 245/35 z lekkim negatywem a z przodu było 225/40 na feldze 8,5x18 i nawet równo to wyglądało, wiec tym bardziej na 9,5x18 powinna się schować z tyłu bo tył nie skręca:) ale z drugiej strony........